De Bron wint weer

Patrick Demarest

23/04/2019
Actua jeugd Onderwijs Sociaal

Sinds januari 2018 mag De Bron zich, omwille van verschillende
eTwinninginitiatieven die op onze school plaatsvinden, officieel een Europese eTwinning-school noemen. In april 2019 vernamen we dat dit label ons opnieuw wordt toegekend voor het komende schooljaar.

Met eTwinning wordt bedoeld dat leerlingen via digitale weg met leeftijdsgenoten uit verschil-lende buitenlandse scholen samenwerken aan een project. In De Bron lopen dit schooljaar vier zulke projecten, elk met een wetenschappelijke invalshoek:
 de leerlingen van 6WEW6b en 6WEW8 werken samen met leeftijdsgenoten uit Italië aan een project over veiligheid in auto’s;
 samen met Franse en Italiaanse leerlingen experimenteren onze leerlingen uit 6WEW6a rond balsporten;
 de leerlingen van 3WET doen samen met hun partners uit Zweden onderzoek naar krachtoverbrenging;
 en de leerlingen van 2MOD werken met leerlingen uit onze partnerschool in Nederland samen voor een project met de naam ‘Wiskunde in de schilderijen van Escher’.

In april van dit jaar werd bekendgemaakt dat het project ‘Mars here we come’ van de leerlingen van 3WET van schooljaar 2017-2018 bekroond wordt met de Europese Marie Curie Prijs. Dat is de prijs voor beste Europese eTwinningproject in de categorie weten-schappen en wiskunde. Het is het tweede schooljaar op rij dat een eTwinningproject van De Bron deze internationale prijs in de wacht kan slepen.