Corona verstoort bebloemingswedstrijden in Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle

Patrick Demarest

29/04/2021
Actua

Net als vorig jaar heeft corona een impact op de bebloemingswedstrijden in Tielt en deelgemeenten. In Tielt en in Schuiferskapelle is de editie 2021 volledig geannuleerd.

Foto TM-waves

De plaatselijke bebloemingscomités van Tielt en Schuiferskapelle kijken ernaar uit om volgende lente opnieuw een wedstrijd te organiseren.

In Aarsele is er geen bedeling van teelaarde of verkoop van planten. De organisatie bekijkt nog of er eventueel een alternatieve bebloemingsprijskamp gehouden kan worden. Er zou dan één keuring plaatsvinden en een proclamatie - onder voorbehoud van de coronamaatregelen die op dat moment gelden - in de loop van oktober.

In Kanegem is eind april op een aangepaste manier gratis teelaarde bedeeld. De inwandeling van het nieuwe bloemenseizoen is geannuleerd. De bloemenkeuringen vinden plaats op zaterdag 24 juli (voorgevels) en op zaterdag 7 augustus (voortuinen, landelijke woningen en hoeven). De proclamatie - onder voorbehoud van de coronamaatregelen die op dat moment gelden - is voorzien op zondag 10 oktober.