Charles en Ann-Louise van De Smaak van Kaas openen nieuwe winkel

Patrick Demarest

26/05/2021
winkel

Charles Busschaert en Ann-Louise Vanhoutte van De Smaak van Kaas openen komend weekend in de Kortrijkstraat 4 in Tielt hun nieuwe winkel. Naast een enorme variatie aan kazen zal er in de winkel ook een heel uitgebreid aanbod aan bereide voeding te vinden zijn.

Foto TM-waves.


Al zes jaar baatten Charles Busschaert en Ann-Louise Vanhoutte in de Kortrijkstraat 23 - even voorbij de Patersdreef - De Smaak van Kaas uit. Daarvoor bestond de zaak ook al zes jaar. Met de verhuizing breekt een nieuw hoofdstuk aan in de geschiedenis van De Smaak van Kaas.

“Elke week iets anders”

“We verhuizen naar de Kortrijkstraat 4”, zegt Ann-Louise. “Waar vroeger Boetiek Coqueto was. Een toplocatie. De winkel is zo veel groter geworden, net als ons atelier. Kaas blijft uiteraard de hoofdzaak maar we zullen ons eveneens ook meer concentreren op voeding in het algemeen. En dan in het bijzonder bereide voeding. Het is de bedoeling om met een heel gevarieerd aanbod naar de Tieltenaren te stappen. Elke week iets anders.”

Diezelfde variatie zal natuurlijk ook nog in het aanbod aan kazen terug te vinden zijn. “We kopen sowieso onze klasseproducten aan bij kleinhandelaars”, legt Ann-Louise uit. “Kazen uit massaproductie is niet ons ding. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor de klassiek en artisanaal bereide brie en niet voor briekazen uit massaproductie. Waar mogelijk kiezen we ook voor biolabels.”

“Naar beurzen om nieuwe en bijzondere kazen te ontdekken”

“We trekken ook geregeld naar vakbeurzen, om nieuwe en bijzondere kazen te ontdekken”, aldus Ann-Louise. “Door corona hadden we die kans de voorbije maanden niet. Maar zodra de beurzen er weer zijn, gaan we weer op speurtocht. Om Tielt te verrassen met speciale kazen.”

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei vindt het openingsweekend plaats van de nieuwe De Smaak van Kaas. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. “Voor de klanten is er een goodiebag voorzien”, blikt Ann-Louise alvast vooruit. “En op zaterdag komt er een cortador langs, die grote hammen volledig zal opsnijden: verse plakjes ham voor onze klanten.”

Foto TM-waves.

 

De Smaak van Kaas is elke dag open op 8 uur tot 18 uur en op zondag van 8 tot 12 uur. De maandag is de sluitingsdag. Meer info via desmaakvankaas.be.