CC Gildhof Tielt toont via livestream ‘The courage to be disliked’

Patrick Demarest

28/04/2021
Cultuur

Omwille van de huidige maatregelen kunnen we nog altijd niet live naar het cc Gildhof. Om ons toch nog eens te kunnen laten proeven van een portie cultuur, kiest het cc Gildhof voor een andere formule. De digitale registers worden opengetrokken en er wordt resoluut gegaan voor een livestream. Op zaterdag 8 mei 2021 is ‘The courage to be disliked’ van de KOE te zien, met Natali Broods.

Natali Broods. (GF)


Verwacht je niet aan een doorsnee livestream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show. De KOE komt naar je toe. Met een camera als extra personage en stad Tielt als figurant, staat de KOE met een been op je stoep, en met het andere op het podium. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt. Voor wie nog niet overtuigd zou zijn, met een score van vijf sterren zei men bij De Morgen: ‘Zo maak je dus een doordachte onlinevoorstelling’.

Een puissant rijke vrouw daalt elke week de marmeren trappen van haar penthouse af, recht naar de borrelende onderbuik van de stad. Daar observeert, fileert en memoriseert ze tot in detail wat ze ziet, hoe weerzinwekkend ook. Na elke tocht deelt ze haar mijmeringen: ze mag dan wel rijk zijn, ze is ook genereus.

Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen. Met een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open.

The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt als je rijk en gepriviligieerd bent, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

De regie is in handen van Peter Van den Eede; de tekst is van Willem de Wolf.

De livestream vindt plaats op zaterdag 8 mei en start om 20 uur. Tickets voor de voorstelling kunnen aangekocht worden t.e.m. woensdag 5 mei 2021. Voor een ticket betaal je 10 euro. Het aantal tickets alsook het aantal logins is beperkt. Bestel dus tijdig je tickets. Vrijdag 7 mei krijg je de link naar de livestream.

De voorstelling duurt ongeveer een uur en twintig minuten. Na de voorstelling is er mogelijkheid tot een nagesprek en kan je vragen stellen via de chatfunctie.

Tickets bestellen kan door een mailtje terug te sturen naar reservatiedienst.gildhof@tielt.be waarin je duidelijk aangeeft naar welk mailadres de link kan verstuurd worden. Gelieve daarna 10 euro te storten op het rekeningnummer BE64 0910 1654 0852 en dit voor 5 mei 2021.