Campus De Reynaert applaudisseerde voor de fietsers

Patrick Demarest

03/06/2021
Onderwijs

Ook Campus de Reynaert in Tielt deed op donderdag 3 juni mee met de Applausdag van de Fietsersbond! Tijdens de ochtendspits stond men paraat om fietsers toe te juichen met een daverend applaus.

Met de Applausdag wil de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, samen met haar Franstalige tegenhanger de GRACQ,  alle fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel... Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoermiddel! 

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar haar achtste verjaardag. De Applausdag startte jaren geleden in Mechelen, door de Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad. Al van het begin toverde het applaus een glimlach op het gezicht van elke fietser. Na tientallen Mechelse edities ging het fietsapplaus in 2014 nationaal. En elk jaar blijft het aantal teams groeien

Waar krijgen fietsers applaus?

Ook Campus de Reynaert  was van de applaus-partij om de fietsers een hart onder de riem te steken aan de schoolpoorten van de eerste tot de derde graad in de Feestewegel in TieltMet deze actie zet men fietsen op een plezante en vooral zeer positieve manier in de kijker, en vraagt Campus de Reynaert blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid.