Braderie met kermis in Tielt tijdens eerste juliweekend

Patrick Demarest

27/06/2021
Actua

Tijdens het weekend van vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli zetten handelaars uit Groot-Tielt een braderie met kermis op poten in het kernwinkelgebied. De bezoeker kan er rustig kuieren, genieten van de gemoedelijke sfeer met opgewekte achtergrondmuziek en er ongedwongen de buitenlucht opsnuiven. De ideale setting om met zijn allen corona bijna even te mogen vergeten. De braderie is open op vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 2 uur en op zondag van 14 uur tot 18 uur.


De braderie beslaat de volledige Kortrijkstraat plus de Bruggestraat tot ter hoogte van de Kerkstraat. Er wordt gevraagd om zoveel als mogelijk een vorm van tweerichtingsverkeer te respecteren, d.w.z. dat de bezoeker telkens de rechter straatkant volgt. Via de knip tussen de Kortrijkstraat en de Markt kan men verder de Bruggestraat in tot aan de Kerkstraat en daar rechtsomkeer maken. Witte pijlen op de grond geven de gewenste looprichting aan. Aan de knip zorgt de specifieke plaatsing van de bloembakken en de opstelling van de terrassen er voor dat beide looptrajecten duidelijk van elkaar gescheiden zijn.

Men neemt best een mondmasker mee; men moet er nog altijd eentje bij te hebben en het opzetten bij een winkel- of horecabezoek, bij drukte of op plekken waar de sociale afstand niet voldoende gegarandeerd is. Op de voornaamste toegangsplaatsen tot de braderiezone is handgel voorzien. Om alles veilig te laten verlopen, is er een systeem van crowd control voorzien, waardoor bepaalde zones bij te grote drukte tijdelijk kunnen worden afgesloten.

Op vrijdag en zaterdag zijn de betrokken zones afgesloten voor alle verkeer van 8 uur tot 22 uur. Op zondag is dat dan weer tussen 12 uur en 20 uur. Men houdt er best rekening mee dat de parkings aan het voormalige Sint-Jozefscollege en de Patersdreef enkel bereikbaar zijn vóór en na de braderie-uren en dus niet tijdens de hoger aangegeven daguren.

De kermis staat gewoontegetrouw opgesteld in het eerste deel van de Kortrijkstraat, tussen de Vierhoek en de Oude Stationstraat. Ook daar zal de bezoeker gevraagd worden zoveel als mogelijk rechts te lopen en de circulatie in twee richtingen te laten verlopen. Het gedeelte waar de kermis staat, is afgesloten voor alle verkeer vanaf donderdagavond 1 juli om 19 uur en wordt pas op maandagochtend 5 juli vanaf 8 uur weer vrijgegeven.