Belgian Quo Band in Aarsele

Patrick Demarest

25/05/2023
Actua

Belgian Quo Band doet het weer!  Vorig weekend namen ze een groep fans mee op tour door Nederland en Duitsland, met een echte artiestentourbus, maar deze week doen ze iets echt strafs! Belgian Quo Band organiseert zelf een benefiet op zaterdag 27 mei in Aarsele en wist maar liefst 3 leden van Status Quo te strikken.

Van links naar rechts: Wesley Jaques (Organisator en Drummer bij Belgian Quo Band), Linda Paepe/Franky Craeymeersch & Gino De Pypere (Patersdreef Festival) en Philippe Vindevogel (Stichting Me To You).


Wesley: "Enkele dagen leven op een echte artiestentourbus was al een unieke ervaring als “hobbyisten” (ook voor de fans), maar wat zaterdag staat te gebeuren is echt de kers op de taart voor ons.

Status Quo treedt dit jaar geen enkele keer op.  De frontman Francis Rossi is immers bezig aan een tour door Engeland waarbij hij een lezing geeft over het ontstaan van verschillende hits.  Maar....  Belgian Quo Band organiseert zelf een benefiet en wist maar liefst 3 leden van de legendarische band te strikken! Nergens ter wereld zal je dit jaar meer Status Quo zien dan op 27 mei in Aarsele! " 

De leden van Belgian Quo Band komen uit: Tielt (Rik Michels - Gitarist & zanger), Torhout (Lieven Vandenbroucke - Bassist), Gent (Wesley Jaques - Drummer) en Poelkapelle (Geert Callens - Gitarist).


Jullie organiseren zelf een festival.

Wesley: "Elk jaar verlenen wij onze medewerking aan minstens één goed doel en geven wij een gratis optreden als steun.  Dit jaar is het de eerste keer dat we zelf iets ograniseren.  Alle opbrengst gaat naar Stiching Me To You die het onderzoek naar Leukemie helpt financieren."

Het lijkt me niet evident om een festival zomaar op poten te zetten?

Wesley: "Nee, maar we hebben een zeer grote steun aan de mensen van het Patersdreef festival in Tielt.  Zij helpen logistiek het event in goede banen leiden.  Zonder hun know-how en contacten zou het zeker niet zo vlot verlopen zijn om alles geregeld te krijgen.   

Het begon allemaal met het vastleggen van een zaal, we wilden het niet te groots zien en er werd gekozen voor het OC in Aarsele.  “Een gezellig gevulde zaal, dat zou mooi zijn” dachten we.  Nog voor we de affiches begonnen uit te hangen was ons event echter al uitverkocht."

Wie hebben jullie weten te strikken?

Wesley: "De bassist van Status Quo heeft een soloproject en het leek me leuk hen naar Vlaanderen te halen.  Status Quo zelf is uiteraard onbetaalbaar voor ons, maar in 2023 treden ze ook niet op, want Fracis Rossi (de frontman) tourt solo door de Engelse theaters met een lezing over zijn carrière.  Toen ik de bassist over ons project sprak was hij zo enthousiast dat hij meteen instemde om aanwezig te zijn met zijn band.  Toen ben ik op mijn stoute schoenen doorgegaan en heb ik de drummer en gitarist ook een mail gestuurd en ook zei waren direct te vinden voor het idee!  Ik had plots 3 leden van Status Quo op mijn affiche staan, en dat allemaal in het bescheiden OC Aarsele!"

Maar dat was nog niet alles?

Wesley: "Neen, want ik lanceerde via facebook een oproep naar andere bands die wilden spelen op deze benefiet.  Ik kreeg echt een lawine aan berichten!  Uit de grote groep heb ik 2 bands geselecteerd:

  • Beuk: Dit is een Brugse rockband die alles in het Nederlands doet.  Heel straffe mannen, want met hun Nederlandstalige muziek  trekken ze meermaals per jaar naar het buitenland en hebben ze ook goede voet aan wal in Engeland.  Ze mochten vorig jaar ook het Alcatraz metalfestival openen in Kortrijk.  Dus de moeite waard om present te zijn om 18 uur
  • Belgian Quo Band: uiteraard spelen we die avond ook zelf, want Status Quo is uiteraard de rode draad die avond J
  • Rhino’s Revenge: dit is de band rond Quo’s bassist Rhino. Ongetwijfeld zal hij ook enkele nummers van de legendarische Britse band brengen.  Voor deze gelegenheid speelt Leon Cave, Quo’s drummer, ook mee met de band.
  • Koyle: Dit is één van de beste rock-coverbands van de Benelux, enkele jaren terug wonnen ze zelfs de wedstrijd “Clash of the coverbands”. Ze brengen nummers van Bon Jovie, Europe, Scorpions tot Rammstein en Iron Maiden.  Vuurwerk verzekerd!"

Hoe kunnen mensen nog aan tickets raken?

Wesley: "Het klinkt vreemd, maar ik moet zeggen: spijtig genoeg is het uitverkocht.  Maar speciaal voor jullie hebben we toch nog twee GRATIS tickets weg te geven: Stuur een mailtje naar info@belgianquoband.be, vertel ons waarom jij dat ticket zou moeten winnen, en wie weet... "