Bekende Tieltenaren kiezen met dartpijltjes winnaars Boerenmarkt-actie

Patrick Demarest

08/04/2021
Actua

De Tieltse Boerenmarkt zette een actie op het getouw om de lokale restaurants te steunen. In april worden er vier zaterdagen bonnen uitgeloot. Indien klanten aan vijf verschillende kramen kopen, hebben ze recht op gratis deelname aan een tombola.

Zaterdag 11 april wordt er de eerste keer ‘gedart’ door Saghine Lampaert, onze West-Vlaamse ambassadrice. Ze is werkzaam in het Tielts ziekenhuis en ook landbouwersdochter uit Ingelmunster.  De 20 genomineerden hangen op een bord. Hieruit zal ze 6 winnaars pieken die een bon van 25 euro zullen krijgen van een restaurant uit Groot Tielt.

Op 17 april is het de beurt aan de burgemeester Luc Vannieuwenhuyze en schepen Hedwig Verdoodt om pijltjes te gooien naar de genomineerden van de vorige zaterdag. Op 24 april komt de voorzitter van de Tieltse middenstand Chris Ballyn. Chris Ballyn werd gevraagd uit dank dat in 2019 de boerenmarkt mee mocht doen aan de eindejaarsactie van Tielt. Als laatste op 1 mei komt Joris Cools die voorzitter is van de mondiale raad in Tielt en ook vaste klant van de boerenmarkt.