Beeldige Verzen in groots minimuseum in de bib

Patrick Demarest

28/01/2021
Cultuur

Nog tot 13 februari is in de bib in Tielt een minimuseum geïnstalleerd waar poëzie en beeldende kunst elkaar vinden. De Tieltse bib bracht elf gedichten samen die gemeen hebben dat ze uit de dichterspen vloeiden met een beeldend kunstwerk als muze.

De laatste donderdag van januari, Gedichtendag voor de vrienden, is een dag die een speciaal plekje verwierf in het hart van menig poëzieliefhebber. In 2021 valt Gedichtendag op vandaag donderdag 28 januari.

Een gedicht is een schilderij van woorden, een schilderij is een gedicht van verf. Dat is niet met alle gedichten of alle schilderijen zo, maar wel met de selectie die de bib samenstelde.

Naar aanleiding van de Poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari brengt de Tieltse bib elf gedichten samen die gemeen hebben dat ze uit de dichterspen vloeiden met een beeldend kunstwerk als muze. Een grotere tentoonstelling in het koetshuis van Mulle de Terschueren kon helaas niet doorgaan vanwege corona. Maar ondanks de bescheiden afmetingen is diezelfde tentoonstelling in het minimuseum even groots te noemen. In het minimuseum reiken het gevleugelde woord en de beeldende kunst mekaar de hand.

De tentoonstelling is van 25 januari tot 13 februari gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib. De bib voorziet een gratis catalogus voor elke bezoeker van het minimuseum.