Amuzang Tielt ‘amuzingt’ opnieuw

Patrick Demarest

06/09/2021
vereniging

Nu het leven opnieuw normaliseert komt het cultuurleven stilaan weer op gang.  Dat is ook zo bij ‘Amuzang’, het Koninklijk kerkkoor van de parochie Sint Jozef Werkman in Tielt.


Maar ook in de repetitie-loze periode, werd het contact met de leden onderhouden :  zo was er aanvankelijk een tweewekelijkse quiz online, en in oktober 2020 werd het gloednieuwe contactblad ‘Oe is’t’ boven de doopvont gehouden.  In het bestuur werd een herverdeling van de taken doorgevoerd, wat resulteerde in het nieuwe voorzitterschap van Katty De Rammelaere.

Voor zover het kon, kwam het vernieuwde bestuur samen om de heropstart voor te bereiden. Na een algemene vergadering (met respect voor de coronamaatregelen) begin juli volgden er enkele repetities per stem, en eind augustus werd opnieuw met alle stemmen samen geoefend.  Dit resulteerde al in een opname voor de VRT (waarover later meer), een openluchtoptreden aan het RVT Deken Darras, en het meerstemmig opluisteren van een eucharistieviering.  De voorlopige kers op de taart was het zomerfeest eind augustus.


Daar waar veel verenigingen af te rekenen hebben afhakende leden, valt dit bij ‘Amuzang’ goed mee. De teller staat nog altijd op meer dan 55 leden, en zelfs nieuwe leden vonden de weg naar het koor.  Als je je wil amuseren, dan moet je bij ‘Amuzang’ zijn. De hechte vriendengroep, een hard en efficiënt werkend bestuur en een rijk gevarieerde liedkeuze als grote troef, staan garant voor wat wij ‘Amuzingen’ noemen.

Op de agenda voor de volgende maanden staan een jubileummis (23 oktober), een herdenking van de overledenen (31 oktober) en het Ceciliafeest (7 november).


Maar met z’n allen kijken ze uit naar het kerstconcert ‘We’ll meet again’ op zondag 12 december om 15 uur en 19 uur uur in de Sint Jozefskerk in samenwerking met de Koninklijke Harmonie ‘De Goede Vrienden’.  Voor die gelegenheid wordt de Sint Jozefskerk omgetoverd tot een heuse concertzaal, mét tribune.

Naast traditionele kerstliederen koos dirigent Rik Stevens voor heel wat bekende liederen en meezingers als ‘Down Town’ (Petula Clark), Hey Jude (The Beatles), Edelweiss (The Sound of Music), We are the world (USA for Africa) en natuurlijk ‘We’ll meet again’ (Vera Lynn).


In 2022 plant het koor een concert ‘Lieve Moeder’ (30 april) en het traditionele tweedaags concert op 22 en 23 oktober, dit keer met Sandy Vandendriessche en Charlotte Lammertijn (beiden gitaar leerkracht aan de Academie voor Muziek en Woord Tielt) als solisten. 

Heb je zin om mee te zingen, neem dan contact op met voorzitter Katty Derammelaere (051 40 43 20 - kathy.derammelaere1) of dirigent Rik Stevens (051 40 47 09 - stevensrik@hotmail.com). Wedden dat je vlug de microbe van het ‘amuzingen’ zult te pakken hebben?