Aanleg padelterreinen op Watewy in volle gang

Patrick Demarest

01/05/2021
Actua sport

De aanleg van twee padelterreinen achter de cafetaria op het recreatiedomein Watewy in Tielt is volop bezig. De ingebruikname van de terreinen is voorzien vanaf juni.

Een simulatie van de twee padelterreinen op Watewy in Tielt.

 

Padel is een racket- en balsport waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld moet worden. Het is een mix van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden waarbij tactiek belangrijker is dan kracht. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

Reserveren zal zo veel mogelijk online gebeuren via de software van Tennis Vlaanderen. Halfweg mei zal alle info (link, tarieven, hoe reserveren, voorwaarden) online terug te vinden zijn via www.tielt.be/sport.

Zowel leden van de padelclub als niet-leden en ook scholen zullen kunnen reserveren. Voor Tieltenaren wordt een aangepast tarief voorzien. Het tarief tijdens de ‘daluren’ zal ook lager zijn dan tijdens de ‘piekuren’.

De daluren zijn van maandag tot vrijdag van 7.30 uur tot 18 uur. De piekuren zijn van maandag tot vrijdag van 18 uur tot 22.30 uur en op zaterdag en zondag van 7.30 uur tot 22.30 uur.

De kleedkamers op de site staan ter beschikking voor de padelspelers: één kleedkamer voor de dames en twee voor de heren. De herenkleedkamers worden gedeeld met de voetbalploegen.

Alle kleedkamers moeten altijd proper worden achtergelaten.

Meer info bij de  Dienst Sport: sportdienst@tielt.be of 051 42 82 80.