32ste jaar Euterpe

Patrick Demarest

14/06/2020
sport vereniging

Euterpe-dansgroep sluit dit jaar haar 32ste dansjaar af.

Er zijn groepen voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen. Het aanbod bestaat uit hoofzakelijk jazzdans, maar er is ook hedendaagse dans en een klein fitnessluik voor jongeren en volwassenen. De lessen vinden plaats in sportzaal De Ponte en in het Sint Jozefsinstituut.

Omwille van de Coronacrisis werden de lessen sinds half maart geannuleerd maar ook het optreden dat zou doorgaan met de kindergroepen op 14 en 15 maart viel in het water, alle voorbereidingen ten spijt. De kostuums hingen klaar; iedereen had al op scène gestaan en het podium gevoeld.... Zowel voor de kinderen als de lesgeefsters was dit een grote teleurstelling.
Gelukkig komt er volgend jaar een nieuwe kans met een voorstelling in het Hemelvaartweekend 2021. Mensen die kaartjes hadden voor de afgelaste voorstelling kunnen die daarvoor gebruiken!

Eind mei konden ze de lessen terug opstarten, aanvankelijk enkel op de buitenterreinen van de stedelijke sportdienst maar sinds 8 juni ook terug in zaal.

"We kiezen er voor om de kinderen en jongerengroepen en de BBB verder buiten te laten doorgaan en volgen hiermee het advies van de veiligheidsraad die nog steeds de voorkeur geeft aan buiten sporten. Bij slechter weer kunnen we uitwijken, hetzij naar het overdekte basketterrein, hetzij naar de zaal."

"De keurgroep, kleuters en hedendaagse dans gaan wel door in zaal, dit omwille van de inhoud van de les die moeilijker op een ruwe ondergrond of op gras kan plaats vinden."

Oude en nieuwe leden kunnen zich opnieuw inschrijven voor volgend schooljaar.

Ze sturen hiervoor best een mailtje naar: euterpedansgroep@skynet.be