30ste editie Hof & Huis van 18 tot 21 mei

Patrick Demarest

09/05/2023
Actua

Tijdens het hemelvaartweekend van donderdag 18 tot zondag 21 mei vindt in het provinciedomein d'Aertrycke de 30ste editie van lifestyle en tuinbeurs Hof & Huis plaats. 


Het provinciedomein d’Aertrycke wordt dit jaar weer de perfecte locatie van deze tuin- en lifestylebeurs. Mooie vijvers, de prachtige bomenverzameling, de prachtige bijgebouwen en het schitterende, volledig gerenoveerde neogotische kasteel vormen een prachtig decor. Ook dit jaar is er weer voor elk wat wils. Dit geldt zowel voor de actieve als passieve tuingenieter.

Deze editie valt er heel wat nieuws te ontdekken. Kom het allemaal bekijken op Hof & Huis. Dit jaar zijn er weer meer plantenaanbieders dan de vorige jaren, een leuke evolutie!   

Een greep uit het aanbod                                                                          

Wil je een prachtig eikenhouten bijgebouw afgewerkt met leem of een uitbouw aan je leefruimte die op jouw maat en naar jouw wens gecreëerd wordt, ga dan zeker langs op de stand van Jonas Vilain.

Of bent u eerder op zoek naar een mooie vuurtafel dan is de stand van Bert Vanacker zeker de moeite waard. Hij maakt ook prachtige buitengebouwen waar je zeker de helft van het jaar op een andere manier kunt genieten van de tuin! Ook Kopelino is aanwezig en helpt je tuindromen realiseren.

Cortenstaal krijgt door zijn unieke patine en degelijkheid meer en meer zijn plaats in de tuin. Is het nu voor een brievenbus, buitenmeubilair, vuurschalen, waterpartijen of houtopslag… bij een aantal exposanten doe je heel wat inspiratie op! We zijn ook heel blij om elk jaar heel wat nieuwe interieur- en decoratiezaken te kunnen presenteren. Laat je verleiden door het gevarieerde aanbod op de knappe standen van De Blekken Pot, ’t Garnierdershuis, Woonatelier S, La Maison Curiosa, Coolman Home and Living, Ilmi Interieur en zo veel andere standen die u elk jaar opnieuw weten te bekoren.

Bij heel wat exposanten staat buitenbeleving centraal

In de tuin zelf geniet je van de saunabarrels van Ons bad, de glazen huizen van Insight Out en het grote aanbod tuinmeubelen van Simply Lifestyle, Vosco, Vulotti en MV & Co.  

Buiten koken hoort daar uiteraard ook bij. Interesse in kruidenworkshops? Ga dan zeker langs bij Ann Van Poucke of koop heerlijke chutneys, kruidenmengelingen, pepers of exquise kruiden bij Paradijshof, altijd een culinair genot op je tafel. En als we het dan toch over heerlijk en “eerlijk” eten hebben, dan moeten we het natuurlijk ook over Janos hebben! Samen met Pascaline Heldenbergh geeft hij tips en uitleg om zelf gezonder te gaan koken, zonder dat je daarvoor een meester-chef moet worden. Caspero helpt je dan weer aan een gezellige ronde tafel waar je samen rond het vuur zit en samen kookt.

Dit jaar is er ook een heuse hondenbar. In de loopweide plaatsen wij speeltjes uit de wereld van agility die je mag uitproberen met je hond. Springen, slalom, tubes, wip wap, alles zal er zijn. Kers op de taart is dat je elke dag een intake gesprek kan reserveren met een gedragstherapeut voor honden.

Bent u een trouwe bezoeker dan zal u heel wat gevestigde waarden bij onze standhouders herkennen. Ook zij brengen u de nieuwste trends voor uw huis en uw tuin. Onze exposanten staan helemaal klaar om u de nodige adviezen en antwoorden te geven op uw vele vragen en ze hebben net als u weer zin om ten volle van het buiten zijn en het buiten beleven te genieten.

Na het ontdekken van alle standen, een 150-tal, kunt u even op adem komen op het gezellige cateringterras. De verschillende foodtrucks staan klaar met zoet en hartig, een lekkere koffie of een heerlijk verfrissend drankje. Er is ook een foodtruck die vegan en vegetarische maaltijden aanbiedt, een mooie meerwaarde op het al ruime aanbod!

 

Praktisch

Provinciedomein d’Aertrycke, Zeeweg 42, 8820 Torhout

Donderdag 18 tot zondag 21 mei 2023, telkens van 10 tot 18 uur.

Algemene inkom : 9 euro.

60+ en jongeren tussen 12j en 18 j : 8 euro

Er zijn bijzonder interessante gezinstickets zodat men er een gezellige familie-uitstap kan van maken.

Koop je tickets vooraf online via de website www.tuinbeurzen.be

Er is gratis parking voorzien en honden zijn welkom aan de leiband

Voor alle info : www.tuinbeurzen.be