190 studenten Hogeschool VIVES campussen Brugge en Torhout werken mee aan WK tijdrijden

Patrick Demarest

16/09/2021
Onderwijs

Hogeschool VIVES zet vanaf 16 september ’21 190 studenten in bij het WK tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge. Het gaat om studenten toerisme en recreatiemanagement, sport- en cultuurmanagement en organisatie en management van campus Brugge, en studenten educatieve bachelor leraar secundair onderwijs met optie bewegingsrecreatie van campus Torhout. Bovendien wordt de Brugse campus het centrum voor alle vrijwilligers en accreditaties. 

Het WK tijdrijden vindt plaats van 18 tot 22 september tussen Knokke-Heist en Brugge. Via de Damse Vaart rijden de wielrenners richting aankomstplaats Brugge, meer bepaald ’t Zand. Om die organisatie in goede banen te leiden wordt een massa vrijwilligers ingezet. Daartoe behoren ook studenten van het studiegebied handelswetenschappen & bedrijfskunde van Hogeschool VIVES campus Brugge en het studiegebied onderwijs van campus Torhout. 

Het gaat meer bepaald om 70 studenten van de opleiding toerisme en recreatiemanagement, 35 van sport- en cultuurmanagement, 15 van organisatie en management en 70 van de lerarenopleiding. De studenten worden ingezet in Knokke-Heist, Brugge en de luchthaven van Zaventem. 

De toerismestudenten staan in voor het onthaal en de infoverlening, alsook voor de social media van de opleiding. De studenten sport- en cultuurmanagement verzorgen de accreditaties en staan in voor het bureau van de vrijwilligers en technische controles. De studenten organisatie en management verzorgen het onthaal van de persmedewerkers in verschillende talen en de studenten van de lerarenopleiding staan langs het parcours. 

De organisatoren gebruiken de campus Brugge en parking voor een aantal functies. De campus wordt de hub voor alle vrijwilligers. Zo kunnen ze daar allerlei materiaal afhalen zoals T-shirts en goodiebags. Daarnaast wordt de campus het accreditatiecentrum. 

Het project wordt geleid door docenten Mark Devenyns, Christel Debrabandere, Tom Bruyer en Linda Decloedt en opleidingshoofden Nikolas Cloet, Inge Serruys en Geert Vandenbroucke.