Zwemmen op het droge

Patrick Demarest

05/06/2020
sport vereniging

Zich als een vis in het water voelen, is er voorlopig niet bij voor de leden van Zwemclub Tieltse Zeeduivels. De zwembaden blijven gesloten tot 1 juli. Hoe overbrugt de club deze moeilijke periode?

 

 

 

Zwemclub Tieltse Zeeduivels (ZTZ)  bestaat sedert 2000 afzonderlijk maar was vroeger al actief onder Tieltse Zwemklub (TZK) samen met de waterpolo. Er is recreatief zwemmen voor volwassenen, zwemschool op zaterdagvoormiddag, precompetitie op woens-, vrij- en zaterdag en competitie.

Een drukke bedoening dus maar vanaf 13 maart moesten alle activiteiten worden stopgezet omwille van de lockdown in de strijd tegen het coronavirus.

 

Hoe overbrug je die periode?

Secretaris en trainer van de competitiegroep Geert Decabooter: "Sedert drie weken mogen we buiten trainen, loop- en droogtraining op woensdag en vrijdag telkens een uurtje."

Heeft dit gevolgen op de werking van de vereniging? 

Geert: "De werking komt voorlopig niet in gedrang maar sedert twee jaar moeten we werken met een wachtlijst die al redelijk aangedikt was. Nu moeten we alles opschuiven en zullen we nog met een veel grotere wachtlijst zitten. Zo stonden al 12 kinderen op de lijst voor begin 2021, zonder te spreken over de lijst van zij die mochten starten met het paasverlof, na de zomervakantie en het herfstverlof. "

En weten jullie al iets meer over de heropening van de zwembaden?

Geert: "Zwemmen mag normaal gezien vanaf 1 juli maar de praktische invulling moet nog gebeuren."