Werken rotonde Aalter voor op schema

Patrick Demarest

02/04/2021
Actua

Sinds vrijdag 2 april is de tweede fase van de heraanleg van de rotonde aan de Tieltesteenweg (N37) in Aalter ingegaan. Dat is twee weken sneller dan voorzien. De op- en afrit Aalter richting Gent gaat dicht. De Tieltsesteenweg wordt volledig onderbroken. Alle verkeer moet omrijden.

De rotonde in fase 2.

Bij de heraanleg van het nieuwe complex in Aalter door het Agentschap Wegen en Verkeer zijn twee nieuwe rotondes ten zuiden van de E40 aangelegd. Proeven toonden aan dat de kwaliteit van de rotonde die aansluit op de Tieltsesteenweg (N37) onvoldoende is, waardoor de vereiste levensduur niet gegarandeerd kan worden.

Sinds maandag 15 maart worden het betonnen wegdek van deze rotonde en de aansluitingen volledig heraangelegd. De werken gebeuren in 3 fasen. Na iedere fase moet het beton uitharden en zal er dus een aantal weken geen activiteit te zien zijn. De werken zullen hinder met zich meebrengen voor het verkeer op de Tieltsesteenweg (N37) in Aalter en duren ruim 3 maanden.

Fase 2.

 Fase 2 duurt van 2 april tot midden mei. Er wordt dan gewerkt op het noordoostelijk deel van de rotonde. Het verkeer op de N37 wordt volledig onderbroken. Alle verkeer moet omrijden. Het verkeer van Maldegem (N44) richting Tielt rijdt om via de Steenweg op Deinze. Het verkeer op de N37 komende van Tielt naar N44/E40 blijft dezelfde omleidingen volgen. In deze fase gaat de op- en afrit Aalter richting Gent dicht.

Oprit Aalter richting Gent rijdt lokaal om via de rotonde aan de Brouwerijstraat. Afrit Aalter richting Gent wordt omgeleid via Oostkamp (E403) bestemming Ruiselede/Tielt en via Nevele met bestemming Aalter/N44.

De rotonde in fase 3.


Fase 3 duurt van mei tot eind juni. De bypass wordt aangepakt. In de derde en laatste fase wordt enkel gewerkt aan de bypass aan de kant van de parking. Deze fase geeft geen hinder meer voor het verkeer.

Alle informatie over deze werken met alle omleidingsplannen vind je terug op www.wegenenverkeer.be/Aalter.