Wendy Malego wordt ‘nieuw’ gezicht van foyer Gildhof

Patrick Demarest

15/05/2019
Actua

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar er is witte rook: Wendy Malego wordt het ‘nieuw’ gezicht van de foyer van het Gildhof. Zo nieuw is Wendy er echter niet. In 2015 baatte ze nog samen met Stefaan De Clercq het cultuurcafé uit. Na enige tijd zette Stefaan de zaak alleen verder, maar door de vele perikelen in het Gildhof werd de concessie tussen hem en de stad Tielt ontbonden.
Daarna schreef de stad Tielt een nieuwe concessie uit.

Intussen was Wendy, ook vele jaren het gezicht van Groen in Tielt en vroeger nog promotor van de Tieltse Volkstuintjes, naar Deinze verhuisd waar ze sinds in juni 2017 de brasserie Het Groot Verzet in het dienstencentrum Leiespiegel openhoudt. Dat is vooral een ‘zomergebeuren’. De focus van de uitbating van foyer De Scène in het cultuurcentrum Gildhof ligt vooral in de winter. “Ik heb medewerkers in dienst en zal beiden combineren”, bevestigt Wendy Malego aan TieltVandaag.

Wendy werd deze morgen telefonisch op de hoogte gebracht. Verdere details worden de komende dagen en weken besproken.
Wendy Malego keert nu beroepshalve terug naar Tielt, waar ze binnenkort aan een nieuwe concessietermijn start. De opening van het nieuwe Gildhof volgt normaal in september.