Webinar hypotheek.winkel over 3% registratierechten op 18 oktober

Patrick Demarest

14/10/2021
Actua

Vanaf 1 januari 2022 moeten kopers bij de aankoop van een eerste eigendom maar 3 % registratierechten betalen bij de notaris in plaats van 6%. “Positief”, zegt Karel Deprez van hypotheek. winkel Torhout.

hypotheek.winkel heeft in januari al 6 jaar een vestiging in Torhout. Het kantoor was eerst op de Markt gevestigd maar verhuisde daarna naar een eigendom op de Burg. Met zes jaar ervaring in en rond Torhout op de hypotheekmarkt kan Karel dan ook een goede inschatting maken wat 3 % registratiekosten in plaats van 6%, met zich kan meebrengen. Voor alle duidelijkheid willen we ook nog eens meegeven waar hypotheek.winkel voor staat.

Begeleiding van A tot Z

Wie een huis wenst te kopen wordt door hypotheek.winkel begeleid van A tot Z.

Karel: “We bepalen samen het budget en kijken welke woning onze klanten zoeken. We helpen een bod uit te brengen als ze een pand of grond gevonden hebben. Ook bij het tekenen van het compromis, ervoor dus, geven wij ondersteuning.”

“Wat de lening betreft…wij vergelijken in plaats van de klant. Leenformules van 25 banken passeren de revue, misschien met formules die kopers zelf niet makkelijk zouden vinden. En wij houden altijd en overal de markt en veranderende omstandigheden in de gaten!”

“Ook voor de schuldsaldo- en brandverzekering, het latere verbouwen, subsidies, extra leningen en een herziening van de lening kan je blijvend een beroep doen op onze know how. En dat gebeurt allemaal kosteloos als service voor onze klanten.”

3% in plaats van 6% registratiekosten

Welke invloed zal die maatregel volgens jou op de markt hebben?

Karel: “Op dit ogenblik is de woningmarkt serieus oververhit. Door de verlaging van het registratierecht bij een eerste aankoop, zal de markt opnieuw toegankelijker worden. Er zal minder kapitaal nodig zijn om te starten want vergeet niet dat je voor de betaling van registratierechten niet kan lenen…Volgens mij gaat de drempel om te kopen voor jonge mensen dan ook wat lager liggen. Wens je als startende koper na te gaan wat deze nieuwe maatregel voor jou betekent, kom gerust eens langs tot bij ons.”

“Nog dit: voor de aankoop van de eigen woning wordt bevestigd dat de aktedatum het ijkpunt is.  Wie een compromis tekent in 2021 en de akte in 2022 laat verlijden zal de nieuwe registratierechten (3%) kunnen laten toepassen.  Indien de akte nog in 2021 verleden wordt zullen de huidige registratierechten (6%) toegepast worden.”

Webinar op maandag 18 oktober en woensdag 20 februari

Hypotheek.winkel organiseert op maandag 18 oktober om 19 uur en woensdag 20 februari 2022 om 14 uur een nationaal webinar van een half uurtje rond het thema ‘de nieuwe registratierechten’. Hosts van dienst zijn Karel Marmenout en Evelien Coppens.

Tijdens dit webinar worden de nieuwe registratierechten binnenstebuiten gekeerd, valkuilen gezocht en in mensentaal uitgelegd wat de nieuwe registratierechten betekenen voor jouw situatie. Na de uiteenzetting is er nog een kwartier tijd om vragen te stellen.

Inschrijven voor het webinar kan u hier: https://www.hypotheekwinkel.be/webinar/registratierechten-2022-a

Kantoor Torhout

Burg 53
8820 Torhout
050 97 71 55
0471 07 47 52
torhout@hypotheekwinkel.be