Vrijwilligers gezocht voor Thermoloket gevelscans

Patrick Demarest

03/07/2021
Actua

In de loop van dit voorjaar reed de ‘thermocar’ van WVI voor de eerste keer uit om de gevels van meer dan 1.500 woningen te scannen. Bewoners kunnen vanaf dit najaar bij het ‘thermoloket’ terecht voor een toelichting van de scan van hun woning. Het lokaal bestuur zoekt vrijwilligers om het thermoloket mee te helpen bemannen.


In samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale maakt het lokaal bestuur de komende jaren in fases gevelscans van de woningen op het grondgebied van Tielt. De scans zijn een krachtig instrument om bewoners warm te maken voor energierenovatie.

Straatthermografie is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies van een woning in beeld brengt. Via een warmtefoto wordt het energieverlies via muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, vochtproblemen, enz. ‘zichtbaar’ gemaakt voor de bewoners.

In de loop van dit voorjaar reed de ‘thermocar’ van WVI voor de eerste keer uit om de gevels van meer dan 1.500 woningen te scannen. Bewoners kunnen vanaf dit najaar bij het ‘thermoloket’ terecht voor een toelichting van de scan van hun woning.

Het lokaal bestuur zoekt vrijwilligers om het thermoloket mee te helpen bemannen. Wie geïnteresseerd is in energierenovatie en rationeel energiegebruik en een boodschap eenvoudig kan overbrengen, komt zeker in aanmerking. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Men biedt een degelijke opleiding, ondersteuning, een vrijwilligersvergoeding en een verzekering.

Geïnteresseerden nemen best voor 15 augustus contact op met de dienst Duurzaamheid via duurzaamheid@tielt.be of 051 42 81 49.