Vermaak na Arbeid is Beestig Geestig

Patrick Demarest

15/05/2019
Actua Cultuur

Op zondag 19 mei organiseert de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid vzw een familievoorstelling in het vernieuwde Cultuurcentrum Gildhof. Met Beestig Geestig brengt het 55-koppig harmonieorkest een concert voor jong tot oud op de tonen van het alomgekende 'Carnaval Des Animaux' van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Een brok klassieke muziek in een modern jasje!
Voorafgaand aan het concert worden 3 workshops georganiseerd die door 45 kinderen uit het lager onderwijs kunnen meegevolgd worden. De workshops bereiden hen voor op het concert en tijdens het concert kunnen ze ook effectief op het podium iets doen! Speel bodypercussion mee met het stuk 'fossielen', marcheer als een leeuw en zing op het einde van het concert uit volle borst mee met het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd Beestig Geestig lied.
Er is meer…
• Een Beestig Geestig ingekleed CC Gildhof. Laat je meeslepen in het mooie verhaal van Koning Leeuwenhart, de koning der dieren.
• In een koninklijk kasteel hoort uiteraard ook een hofnar. We halen hiervoor goochelaar Jahon (VTMKzoom) naar Tielt! Hij zorgt voor geestige acts tijdens het concert.
• Ook jeugdorkest The Young Ones krijgt een (verrassende) rol toebedeeld.
• Een volledig uitgewerkte lesmap stelt je meester/juf in staat ook in de klas dit concert voor te bereiden! Als dat geen twee vliegen in één klap zijn…
We zijn blij dat ook Cultuurcentrum Gildhof zijn schouders onder deze familievoorstelling zet. Zo werd ons concert opgenomen in de programmabrochure van het cultuurcentrum en is er logistieke ondersteuning.
Kortom: Beestig Geestig wordt een niet te missen familieconcert voor het hele gezin!
PRAKTISCH:
• Inschrijven voor de workshops doe je door te mailen naar secretariaat@vermaak-na-arbeid.be met vermelding van naam + leeftijd. De workshops gaan door tussen 15.00 u. en 16.30 u. het concert begint om 17.00 u.
• De workshops zijn GRATIS toegankelijk en worden begeleid door moni's en volwassen begeleiders. Voor het concert dient wel een ticket aangekocht te worden door de kinderen die deelnemen aan de workshops.
• Tickets concert: www.vermaak-na-arbeid.be of telefonisch bij CC Gildhof (051 42 82 20)
• Duur voorstelling: ongeveer 1 u. 15 minuten
• Info: secretariaat@vermaak-na-arbeid.be