Unizo in Regina Pacis

Patrick Demarest

23/04/2019
Actua Bedrijf cultuur/onderwijs Economie jeugd Onderwijs

Op 29 en 30 april 2019 organiseert Unizo Ondernemend Onderwijs samen met de leerkrachten van de Regina Pacis een tweedaagse rond ondernemingschap en ondernemingszin!


Misschien niet evident in deze richting maar toch vinden de leerkrachten het belangrijk dat de leerlingen in aanraking komen met het ondernemingschap en vooral gestimuleerd worden naar ondernemingszin.
We gaan starten met een brainstorm waar we ze leren een idee te ontwikkelen via creatief denken rond 5 bepaalde thema’s.
Na het selecteren van één idee leren we ze dit omzetten in een ondernemingsplan (BMC).
In de middag krijgen ze van Mathias Browayes (Win Winner) een workshop rond Marketing, want ook een idee moet op de markt worden gezet ! En niet alleen via Marketing , maar ook leren we de jongeren hoe ze hun product moeten ‘verkopen’ door een sessie, Wat is een pitch en hoe pak ik dit aan. Daarna is het aan hen en werken ze hun idee uit.
Op de tweede dag krijgen ze door Bart Kerckhof, directeur KBC Tielt, uitleg hoe ze het financieel moeten aanpakken. Een degelijk financieel plan is noodzakelijk voor het slagen van een onderneming.
Daarna krijgen de leerlingen de kans om zich goed voor te bereiden want in de namiddag volgt de grootste uitdaging!
Voor een vreemde jury, die bestaat uit een vertegenwoordiger van de POM, het Stadsbestuur en twee ondernemers mogen de leerlingen via een pitch hun idee voorstellen. Ze worden letterlijk voor de leeuwenkuil geworpen !
Iedereen is hier winnaar maar de beste 3 groepjes krijgen dan toch nog een prijs voor hun inspanning !