Uitgeverij Lannoo Groep neemt Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam over

Patrick Demarest

19/01/2021
Bedrijf

Uitgeverij Lannoo Groep neemt Uitgeverij Nieuw Amsterdam - sinds kort: Park Uitgevers - over. Het Belgisch-Nederlandse uitgeefhuis dat al meer dan 100 jaar door de familie Lannoo gerund wordt, wil de positie in Nederland verder verstevigen. Park Uitgevers moet met de fondsen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium en Fontaine daar flink bij helpen.

(Foto googleview)

In Nederland heeft het Tieltse Lannoo onder de naam LannooMeulenhoff BV een sterke positie opgebouwd met de uitgeverijen Meulenhoff Boekerij, Unieboek | Het Spectrum en TerraLannoo.

“Onze positie in Nederland en België verstevigen”

“Met deze acquisitie verstevigen wij onze positie als belangrijke speler in algemene en literaire boeken in Nederland en België”, zegt Yrja Danner, directievoorzitter LannnooMeulenhoff. “Wij zijn een hecht, toegewijd en vakkundig team, gericht op gezonde groei en werken graag vanuit een persoonlijke aanpak. Bij het goedlopende Park Uitgevers zien wij een vergelijkbare sfeer en benadering. Wij zijn zeer verheugd dat we de auteurs van Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium en Fontaine een thuis mogen bieden bij LannooMeulenhoff en kijken er erg naar uit om samen met de Park-medewerkers verder aan de toekomst te bouwen. Wij gaan 2021 en verder dan ook met alle vertrouwen tegemoet.”

De Nederlandse uitgeverij blijft voorlopig werken vanuit de Van Eeghenstraat in Amsterdam, waar zij nu gevestigd is.

Vroeger bekend als Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam

Park Uitgevers, eerder bekend als Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, is onderdeel van Novamedia en bestaat uit de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Podium, Wereldbibliotheek en Fontaine. De uitgeverij heeft naar verluidt rijke fondsen van vertaalde en Nederlandse literatuur, poëzie en uiteenlopende non-fictie onderwerpen zoals geschiedenis, actualiteit, natuur, cultuur, sport, crime en kookboeken, met succesauteurs als Arjen Lubach, Johan Harstadt, Hanya Yanagihara, Michael Ondaatje, Thomas Verbogt, Richard Dawkins, Elena Ferrante, Isabel Allende, Pascal Mercier, Yotam Ottolenghi, Karin Luiten en Oei, ik groei!

LannooMeulenhoff is de Nederlandse divisie van Uitgeverij Lannoo Groep en behoort tot de top 3 op de Nederlandse boekenmarkt. Het is een brede uitgeversgroep, bestaande uit 3 diverse algemene uitgeverijen.

Meulenhoff Boekerij is een van de grootste fictie en non-fictie uitgeverijen van Nederland met het literaire Meulenhoff en het commerciële Boekerijfonds en is marktleider in ebooks.

Unieboek | Het Spectrum publiceert kwalitatieve en commerciële kinder- en Young Adult boeken onder de fondsen Van Goor en Van Holkema & Warendorf en behoort tot de grootste non-fictie uitgeverijen met de imprints Spectrum, Paperlife, Forte, Prisma, Winkler Prins en Capitool.

Uitgeverij TerraLannoo publiceert onder het Terra-imprint upmarket geïllustreerde boeken op gebied van tuin en natuur, gastronomie, lifestyle, fotografie en design en verzorgt in Nederland de verkoop en marketing van de publicaties van Lannoo, de academische uitgeverijen LannooCampus en Academia Press en van het Michelin-fonds.

De Belgische divisie van Uitgeverij Lannoo Groep bestaat, naast Lannoo Graphics (Stationery) en DistriMedia (Logistics), uit Lannoo Uitgeverij die instaat voor de ontwikkeling van meer dan 600 boeken per jaar, in diverse genres. Naast het hoofdkantoor in Tielt zijn er ook vestigingen in Leuven (LannooCampus), Gent (Academia Press) en Brussel (Editions Racine).