Tielt zet in op herbruikbare bekers

Patrick Demarest

29/09/2021
Actua

Tielt investeerde in 10.000 herbruikbare bekers voor de socioculturele infrastructuur. Dit duurzame project is ontwikkeld in de schoot van Plastics@Tielt, dat de lokale kunststofindustrie, het VTI en het stadsbestuur verenigt.

Foto Stadsbestuur Tielt


De bekers zijn vervaardigd uit kras- en vaatwasbestendig materiaal, kunnen veelvuldig worden gebruikt en nadien opnieuw gerecycleerd en omgesmolten tot nieuwe herbruikbare bekers.

Zij zijn in eerste instantie bestemd voor activiteiten in de socioculturele infrastructuur en evenementen georganiseerd door lokaal bestuur Tielt. Voor andere kleinschalige activiteiten zijn er via de stedelijke uitleendienst 8 keer 72 herbruikbare bekers beschikbaar; voor andere grootschalige evenementen dient vooralsnog de private markt ingeschakeld.

Na 6 maanden volgt een evaluatie om te zien in hoeverre dit aanbod toereikend is.

Dit is een fraai voorbeeld van hoe een project in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zowel economisch, sociaal als ecologisch een positieve impact kan genereren.

Plastics Tielt is een cluster van 7 bedrijven uit de kunststofindustrie (Mitsubishi Chemical Advanced Materials, Injextru Plastics, VR Plastics, Vulkoprin, New Eurac, Vitalo Industries en Exolon group), VTI Tielt, Plastiq en Stad Tielt.