Tielt neemt eerste padelterreinen in gebruik

Patrick Demarest

02/06/2021
Actua

De twee padelterreinen op het recreatiedomein Watewy in Tielt zijn speelklaar. Dinsdag 1 juni 2021 openden leden van het stadsbestuur, de sportraad en de kersversie Tieltse padelclub Puur Padel de nieuwe terreinen.

Foto TM-waves.


Tielt heeft nu ook twee padelterreinen. Padel is een racket- en balsport waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net moet worden gespeeld. Het is een mix van tennis en squash.

De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden waarbij tactiek belangrijker is dan dan kracht. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kan hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

Het aanleggen van twee padelterreinen werd door het stadsbestuur opgenomen in het meerjarenplan 2020-2025. Begin 2020 werd gezocht naar de beste locatie voor de terreinen. Er werd rekening gehouden met een aantal factoren: een recreatieve zone, geluidsoverlast beperken voor omwonenden, een meerwaarde brengen aan de sportsite, een mogelijkheid voorzien voor een eventuele uitbreiding, enz. Uiteindelijk bleek Watewy de meest ideale optie en is het ineens ook een opwaardering voor de hele site. Juni 2020 werden ook verscheidene padelclubs en padelterreinen bezocht om een degelijk dossier te kunnen maken.

Foto TM-waves.


Nu zijn de terreinen op recreatiedomein Watewy in de Hondstraat 100 klaar. Online reserveren kan sinds dinsdag 1 juni rechtstreeks via www.tennisvlaanderen.be of via www.tielt.be/padel. Als vrije speler kan je zeven dagen op voorhand reserveren. Na registratie kan je vlot een terrein reserveren. Er kan gespeeld worden van maandag tot vrijdag tijdens de daluren van 7u.30 tot 18 uur en tijdens de piekuren van 18 uur tot 22u.30, en op zaterdag en zondag tijdens de piekuren van 7u.30 tot 22u.30.

Momenteel geldt eenzelfde tarief (behalve clubleden) voor zowel Tieltenaren als niet-Tieltenaren. Tijdens de daluren betaal je per tijdsblok van 90 minuten 4,50 euro per persoon. Tijdens de piekuren is dat 6 euro per persoon. Later zullen de tarieven voor niet-Tieltenaren aangepast worden. Annuleren kan gratis tot 24 uur op voorhand. Scholen en bedrijven contacteren best de dienst Sport om te reserveren. Dat kan via 051 42 82 80 of sportdienst@tielt.be.

Naast de padelterreinen blijft ook 1 tennisterrein vrij beschikbaar. De basketdoelen worden verplaatst zodat ook basketten mogelijk blijft op de site.