Steegjeswandelingen Tielt zoeken peters en meters

Patrick Demarest

29/01/2021
Actua

De Steegjeswandelingen in Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle zijn op zoek naar peters en meters. Die signaleren of er een bordje ontbreekt of verkeerd of eventuele andere problemen.

De Tieltse Steegjeswandelingen zijn een aantal nieuwe, permanente wandelroutes in Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle. Vier wandelingen in Tielt zelf loodsen je vier keer langs smalle weggetjes. Elke wandeling is 5 km lang. Je kan ze ook perfect onderling combineren zodat je uiteindelijk een langere tocht in de benen hebt.

Ook in de deelgemeenten zijn er tal van dergelijke ongekende paadjes. Zo is ook in Aarsele (± 3 km), Kanegem (± 2,5 km) en Schuiferskapelle (± 2,5 km) een specifieke steegjesroute uitgestippeld.

Alle routes kan je afhalen bij het Stadspunt of downloaden via www.visittielt.be/steegjeswandelingen.

Voor die wandelroutes zoekt de stad nu peters en meters die de kwaliteit ervan garanderen en verbeteren. Als peter of meter wandel je een tot twee keer per maand de Steegjeswandelingen, controleer je de bewegwijzering en breng je de stad op de hoogte van eventuele problemen of ongemakken onderweg. Zo help je ervoor zorgen dat alle Tieltenaren de Steegjeswandelingen als een fijne uitstap kunnen ervaren.

Kandidaat-peters en -meters kunnen contact opnemen met Stad Tielt via 051 42 82 80 of sportdienst@tielt.be.