Stad Tielt stelt gratis speelkoffers ter beschikking

Patrick Demarest

12/04/2021
Actua

Lokaal Bestuur Tielt wil kinderen aanmoedigen om zo veel mogelijk buiten te spelen in de eigen straat of wijk. Daarom stelt de stad binnenkort gratis speelkoffers ter beschikking.

(Foto stad Tielt)

Het gaat om vier koffers met een verschillende inhoud. Denk maar aan kruiptunnels, stoepkrijt, springelastieken, ballen, badmintonsets, enz. Megaspellen zoals Memory, Mikado, Jenga, Vier op een rij, Domino, enz. Spelletjes zoals Vissen vangen, Dassenroof, Badminton, Twister, Bowling, Jump & thro en nog veel meer.

(Foto stad Tielt)

Organisatoren van speelstraten, wijkcomités, buurtwerkingen en erkende Tieltse verenigingen kunnen een speelkoffer reserveren bij de dienst Jeugd, ten minste drie dagen voor een geplande activiteit en maximaal een jaar vooruit. De periode waarvoor de koffer wordt uitgeleend, wordt afgesproken met de dienst Jeugd.

Er moet een verantwoordelijke zijn die ook ook de contactpersoon is. Deze verantwoordelijke moet meerderjarig zijn. De koffers mogen enkel gebruikt worden onder toezicht van een volwassene.

De afmetingen van de koffers zijn L 115 cm x B 60 cm x H 73 cm. Dus best een grote auto en twee personen voorzien om alles in- en uit te laden.

Meer info bij de Dienst Jeugd via jeugddienst@tielt.be of 051 42 82 40.