Sporthal De Ponte in Tielt krijgt nieuwe ledverlichting

Patrick Demarest

09/03/2021
Actua

In sporthal De Ponte in Tielt komt er nieuwe ledverlichting in een aantal ruimtes waar de huidige verlichting niet optimaal meer werkt. Daardoor zal het energieverbruik in het gebouw aanzienlijk dalen, zoals voorgeschreven in het klimaatplan voor Klimaatoverleg Midwest. De werken zijn maandag 8 maart van start gegaan.

Sporthal De Ponte in Tielt. (Foto TM-waves)

De nieuwe ledverlichting komt in verscheidene ruimtes van sporthal De Ponte. Op de gelijkvloerse verdieping gaat het over de hoofdingang, de ingang van de kant van de piste en de inkom van de cafetaria, de toiletten nabij de hoofdingang, de gang van de bureaus van de dienst sport en de gang naar de oude sporthal. Op de eerste verdieping gaat het over de topturnhal, twee kleedkamers, de overloop en het toilet.

De werken in de topturnhal moeten er ook voor zorgen dat deze locatie opnieuw voldoet aan de normen voor de organisatie van wedstrijden.

De werken zullen uitgevoerd worden door de firma IndustryLED en zullen normaal gezien ongeveer een week duren. De nieuwe verlichting zal het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de energiefactuur verlagen en het visueel comfort verhogen.

Voor dit project is er steun voorzien vanuit de provincie West-Vlaanderen voor een bedrag van 25.653,76 euro.

(Foto stad Tielt)