Sint-Andries verwelkomt twee nieuwe artsen

Patrick Demarest

06/05/2019
Actua Sociaal

Twee nieuwe artsen beginnen in het Sint-Andriesziekenhuis: spoedarts dr. Ibolya Toth en arts-specialist in de fysische geneeskunde en revalidatie dr. Céline Van Gutte.
Dr. Céline Van Gutte
Dr. Céline Van Gutte behaalde haar diploma geneeskunde aan de Gentse universiteit in 2012. In 2019 werd ze erkend als arts-specialist in de fysische geneeskunde & revalidatie. Tijdens haar opleiding liep ze stage in het UZ Gent en in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Daarnaast volgde ze verschillende bijkomende opleidingen:
manuele geneeskunde, sportgeneeskunde en
musculoskeletale echografie.
Op de dienst fysische geneeskunde & revalidatie vervoegt dr. Van Gutte het team van dr. Descheemaeker en dr. Verhamme.


Dr. Ibolya Toth
Dr. Ibolya Toth behaalde haar basisdiploma geneeskunde in 2007 aan de Universiteit “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, Roemenië. Daarna volgden 11 jaar specialisatie-opleiding in urgentiegeneeskunde, in Cluj-Napoca, Roemenië (2008-2010), Yorkshire and the Humber, Verenigd Koninkrijk (2010-2015) en UZ Gent, België (2015-2018). Dr. Toth behaalde haar specialistendiploma urgentiegeneeskunde in het Verenigd Koninkrijk (2015) en werd in 2018 erkend als urgentiegeneeskunde-specialist in België.
Dr. Toth heeft een bijzondere interesse in traumatologie, toxicologie en pediatrische urgentiegeneeskunde.
Op de Spoeddienst van het Sint-Andriesziekenhuis vervoegt dr. Toth het team van dr. S. Vandeplassche, dr. F. Honoré, dr. T. Sonneville en dr. K. Vanden Weghe.