Scouts on hold

Patrick Demarest

28/10/2020
jeugd vereniging

Scouts Tielt zet zijn werking on hold!

(Foto startdag)

Jeff De Weerdt (groepsleiding): "Zoals u waarschijnlijk al hebt vernomen in het nieuws, moet de jeugdwerking opnieuw even pauzeren. Deels dan toch… Maar wij hebben besloten om alle activiteiten op te schorten tot en met 7 november. Alle beslissingen die we genomen hebben, zijn in samenspraak met de KSA van Tielt. Hierdoor hopen we corona een stokje in het wiel te steken."

(Foto startdag)


Ook de -12

"Ook bij de Kapoenen en Welpen stoppen wij met fysieke activiteiten, ondanks het feit dat wij eigenlijk nog mogen doorwerken."

"De vakantie werd verlengd door de overheid zodat de kinderen elkaar 2 incubatieperiodes lang niet zullen zien. Het lijkt ons dan ook logisch dat wij deze periode niet onderbreken. 
Daarom hebben we besloten de activiteit van zaterdag 31 oktober en 7 november af te gelasten. In de week na 7 november wordt de situatie opnieuw ingeschat en beslissen we of we de activiteiten al dan niet opnieuw hervatten."

"De Jonggivers, Givers en Jins moeten zoals beslist door de Vlaamse regering stoppen. Wanneer we terug starten met fysieke activiteiten zal volledig afhangen van de situatie in Tielt op dat moment."

Online activiteiten voor allen

"Doordat we geen fysieke activiteiten meer geven, voorziet onze gemotiveerde leiding opnieuw online activiteiten. Deze zullen afwisselend per tak of met de volledige scoutsgroep georganiseerd worden.

De eerste online activiteit vindt plaats op 31 oktober en wordt per tak georganiseerd."