Renovatie van inkomhal Gildhof uitgesteld

Patrick Demarest

23/05/2019
Actua Cultuur Sociaal

Na de geslaagde renovatie van de theaterzaal en alle technieken van cultuurcentrum Gildhof is het stadsbestuur ook van plan - op basis van de plannen van het vorige bestuur - om de inkomhal te renoveren. Zo maakt elke Gildhofbezoeker onmiddellijk kennis met een nagelnieuwe schouwburg.

[caption id="attachment_18516" align="alignnone" width="300"] (Gildhof Tielt-GF)[/caption]

De plannen zijn klaar, de budgetten zijn beschikbaar, maar toch wordt die renovatie 'on hold' gezet. Reden? Slechts één aannemer ging in op de aanbesteding. Het bestuur neemt nu een 'bezinningsperiode' in acht. Wellicht wordt binnen enkele weken/maanden de (aangepaste?) aanbesteding hernomen.

(een eerder getoonde schets-GF)

Pronkstuk wordt de vernieuwde gevel. De oude boogramen, die onderbroken worden door de huidige ingang, worden weer helemaal naar beneden doorgetrokken, net zoals vroeger. Centraal komt een
nieuwe, glazen draaideur. De muur met deuren waarachter de theaterzaal zit en de fotogalerijgang links worden in hetzelfde houtwerk beslagen als het theater zelf. Ook de vloer wordt vervangen. De kosten worden op bijna 200.000 euro geraamd. Afwachten hoe het nu verder moet.