Provincie geeft financieel duwtje in rug van landbouwers die streekeigen bomen en struiken kopen

Patrick Demarest

09/01/2021
Natuur

Land- en tuinbouwers kunnen van de provincie West-Vlaanderen financiële steun krijgen voor de aankoop van streekeigen plantgoed bij een West-Vlaamse boomkweker. Januari en februari vormen het ideale plantseizoen voor bomen en struiken.

Beplanting op en rond een land- of tuinbouwbedrijf zorgt voor een mooier landschapsbeeld. Voor dit plantseizoen geeft de provincie West-Vlaanderen financiële steun aan land- en tuinbouwers die bij een West-Vlaamse boomkweker streekeigen plantgoed aankopen.

Het subsidiereglement slaat enkel op land- en tuinbouwbedrijven die de voorbije vier jaar een omgevingsvergunning kregen van provincie- of stadsbestuur. Verder bepaalt het dat de bedrijfsleider zelf streekeigen bomen en struiken aankoopt en die aanplant tot en met eind februari.

Ten laatste eind april moet er een subsidieaanvraag met bijhorende factuur (factuurdatum voor 1 maart) en realisatiefoto’s worden ingediend.

Aanvaarde aanvragen worden voor 75 procent van het factuurbedrag (met een maximum van 650 euro per bedrijf) uitbetaald tegen deze zomer.

Meer info via www.inagro.be/Artikel/guid/7006.