Politie Regio Tielt ontgoocheld over resultaten eerste snelheidscontroles

Patrick Demarest

08/01/2021
Actua

De politie van de zone Regio Tielt is ontgoocheld over de resultaten van de eerste snelheidscontroles van het jaar. 1 bestuurder reed 172 km/u waar de toegelaten snelheid 70 km/u was. De bestuurder zal, net als 5 andere, voor de politierechtbank moeten verschijnen.

Zondag 3 januari 2021 hield de politie van de zone regio Tielt op verscheidene locaties snelheidscontroles. De gemeten snelheden deden de wenkbrauwen fronsen.

Langs de Brugsesteenweg in Pittem werd de snelheid van 382 voertuigen gemeten. 152 bestuurders reden er te snel. Eén bestuurder haalde 172 km/u, waar de toegelaten snelheid 70 km/u is. De wagen werd tegengehouden en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingehouden voor 15 dagen. De bestuurder zal ook voor de politierechtbank moeten verschijnen.  Ook 5 andere bestuurders zullen door de rechtbank gedagvaard worden.

Langs de Ringlaan in Tielt controleerde de politie 631 voertuigen. 155 reden er sneller dan de toegestane 70 km/u. Van de 649 gecontroleerde wagens op de Ruiseleedsesteenweg in Tielt passeerden er 173 aan een te hoge snelheid. En op de N50 ter hoogte van de Hille in Wingene - bebouwde kom, dus maximaal 50 km/u - bleken 82 van de 356 gecontroleerde wagens een te zware voet te hebben.

De politie van de zone Regio Tielt waarschuwt dat er nog snelheidscontroles volgen.