Nu ook gaan stemmen in JOC en RVT Sint-Andries

Patrick Demarest

06/05/2019
Actua Politiek

Voor de verkiezingen van 26 mei zijn er nieuwe stemlocaties  en de indeling van de kiezers per stembureau werd ook gewijzigd. Er zijn nu ook stembureaus in het JOC en in RVT Sint-Andries.

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus voor de verkiezing van het Europees, het Federaal (Kamer) en het Vlaams Parlement.

Alle personen die ingeschreven zijn in Tielt op 1 maart 2019 en voldoen aan de kiesvoorwaarden werden opgenomen op de kiezerslijst van Tielt. Ten laatste op 11 mei wordt de oproepingsbrief verzonden. Indien je na 15 mei nog geen oproepingsbrief ontvangen hebt of die verloren bent, kan je een duplicaat ophalen bij de dienst Bevolking tot op de dag van de verkiezingen. Daarvoor kom je persoonlijk langs met je eID.


(RVT)

In Tielt wordt nog altijd met pen en papier gestemd. De stembureaus zijn open van 8u00 tot 14u00 (dit is 1 uur langer dan voorheen). Je begeeft je met jouw oproepingsbrief en jouw identiteitskaart naar het stembureau dat vermeld staat op jouw oproepingsbrief. Om wachtrijen in het stembureau te beperken, wordt er op de oproepingsbrief een uur gesuggereerd om je stem uit te brengen. Je bent niet verplicht om die suggestie te volgen maar het kan wel nuttig zijn.

(JOC)
Er zijn voor deze verkiezing nieuwe stemlocaties in Tielt en de indeling van de kiezers in stembureaus werd ook gewijzigd: er werd zoveel mogelijk betracht de kiezers te laten stemmen in een stembureau zo dicht mogelijk bij hun woonplaats. Dit betekent dat je niet automatisch op dezelfde stemlocatie zal stemmen als vroeger. Kijk goed naar het adres op je oproepingsbrief!
Tielt
Europahal (bureaus 1-8)
Nieuw Kleine zaal Europahal (‘JOC’) (bureaus 9-10) ingang via dienst Jeugd
’t Vijverhof (bureaus 11-13)
Nieuw RVT Deken Darras (bureaus 14-15)

Aarsele
Ontmoetingscentrum (bureaus 16-18)

Kanegem
Parochiecentrum (bureaus 19-20)

Schuiferskapelle
Club 77 (bureaus 21-22)

Telbureaus
Sporthal De Ponte, Tielt