Nieuws uit Politiezone Regio Tielt

Patrick Demarest

19/01/2021
Actua

De politie van de politiezone regio Tielt heeft opnieuw een rijbewijs ingetrokken. De eigenaar reed 141 km/u. waar maximaal 70 km/u. mag. Daarbovenop blies de bestuurder ook nog eens positief. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De bestuurder zal voor de rechtbank moeten verschijnen. Een week eerder reed iemand 172 km/u waar maximaal 70 km/u mag.  

Op 10 januari 2021 hield de politie van de politiezone Regio Tielt snelheidscontroles met interceptie. “We controleerden 865 voertuigen en 673 bestuurders respecteerden de snelheid”, klinkt het bij de politie. “We haalden een bestuurder uit het verkeer die aan een snelheid van 141 km/u reed waar 70 km/u mocht. Deze bestuurder blies ook positief. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en de bestuurder zal voor de rechtbank moeten verschijnen.”

“We onderwierpen nog andere 51 bestuurders aan een ademtest. Alle bestuurders waren voorbeeldig en bliezen negatief.

Nog meer snelheidscontroles

De daaropvolgende dagen werd nog op verscheidene andere locaties in de politiezone Regio Tielt de snelheid van 2.645 voertuigen gecontroleerd. 2.393 bestuurders respecteerden de snelheid.

In de Egemsesteenweg in Tielt gingen op dinsdag 12 januari 56 bestuurders of 24,1 procent van de 232 gecontroleerde wagens in de fout. Ze reden sneller dan de toegestane 50 km/u.

Diezelfde dag maar dan in de Meulebeeksesteenweg in Tielt waar je maximaal 70 km/u. mag. Daar reden 46 bestuurders of 12,7 procent van de 361 gecontroleerde wagens tegen de lamp.

Woensdag 13 januari reden in de Stationstraat in Tielt 4 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km/ u. 0,7 procent van de 581 gecontroleerde voertuigen.

Een iets lager percentage, diezelfde dag in de Bedevaartstraat in Tielt waar je eveneens niet sneller dan 50 km/u. mag. De flitscamera legde de nummerplaat van twee voertuigen vast of 0,6 procent van de 325 gecontroleerde wagens.

WINGENE, kruispunt Marktplein/Waldreef – Op 18/01/2021 om 17:59 uur – Verkeersongeval met gewonde – Personenauto bestuurd door 44-jarige vrouw uit Wingene komt in aanrijding met bushokje – Bestuurster wordt licht gewond.

Verkeersongeval

Op 19 januari gebeurde om 8 uur in de Stationstraat een verkeersongeval met een gewonde. Een 15-jarige voetganger uit Pittem werd op de oversteekplaats voor voetgangers aangereden door een personenauto waarna de bestuurder van de personenauto vluchtmisdrijf pleegde. De voetganger werd licht gewond overgebracht naar het Sint-Andries ziekenhuis in Tielt. De eigenaar van de aanrijdende personenauto kon achterhaald worden.