Nieuwjaarsdrink met nasmaak van kasseien

Patrick Demarest

20/01/2023
column


Nieuwjaarke Zoete is alweer achter de rug, en dit jaar gelukkig zonder overlast van de Corona Blues.  Na twee jaar onderbreking kon ook de nieuwjaarsreceptie van Stad Tielt meegenieten van dat goede gesternte: 't was droog en niet al te koud. Toch was er wat minder volk dan in pré Corona-tijden, en op de bus vanuit Kanegem en Aarsele zat zo goed als geen volk, heb ik van horen zeggen.  Zelf ben ik met mijn fiets tot op de Tieltse Markt gereden, en ik kan maar 1 ding zeggen: de afwezigen hadden ongelijk.

In zijn speech poneerde burgemeester Luc Van Nieuwenhuyse een aantal vrome wensen en goede voornemens vanwege het stadsbestuur, maar het merendeel ervan heb ik niet verstaan door het gekwetter in onze vrolijke groep... maar van beloften van politiekers weten we inmiddels dat je ze niet met een korrel, maar met een hele zak zout moet nemen. Ik bewonder wel de inzet van onze verkozenen des volks, maar erger me vaak blauw aan de oneindig trage vooruitgang van vele dossiers.  Ik hoef daar geen voorbeelden van te geven, de lezer kent er zelf wel genoeg.


Ik heb mezelf voorgenomen van in 2023 niet teveel te zagen en te klagen, maar ik ben daarnet eens met mijn mountainbike van Aarsele naar Kanegem gereden, en dat tripje heeft me echt kwaad gemaakt: hoe de Neringenstraat er momenteel bij ligt ... dat is méér dan een schande.  De ontelbare waterplassen verbergen de talrijke putten in het asfalt, dat alsmaar verder kapot gereden worden door de vele auto's die op het fietspad rijden om de verzakkingen in het kassei-wegdek te ontwijken.  Ik heb net nog eens gegoogeld op dat onderwerp, en in een krantenartikel uit 2021 las ik: "Recent heeft de Raad van State het licht weer op groen gezet, zodat er na bijna twintig jaar een einde zal komen aan de knarsende stilstand". 

Inmiddels gebeurde er weer ... niets! Kunnen we met de inwoners van Aarsele en Kanegem niet eens afspreken om in de lente in elke put van de Neringenstraat een bloemetje te planten en daar de nationale TV zenders bij uit te nodigen? Dan zal de hoogdringendheid van dit dossier misschien doordringen tot hogere echelons, maar het probleem zal zijn: we zullen véééél bloemetjes nodig hebben!


Intussen weet ik nu dat ze bij het agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest mijn columns niet lezen, want op mijn vraag om de bobbels en de hobbels langsheen de Deinsesteenweg weg te frezen wordt ook niet ingegaan.  Ook daar zouden we eens bloemetjes kunnen op leggen, maar de kans is dan wel reëel dat we van de baan gereden worden door één of ander zwaar gevaarte. Gelukkig heb ik daar niet aan gedacht tijdens het nuttigen van mijn gratis pintje onder de Halletoren.  Nog een laat Gelukkig Nieuwjaar van HULA.