Nieuwe verkeersregeling en parkeersituatie aan vaccinatiecentrum Europahal

Patrick Demarest

06/03/2021
Actua

Nu het vaccinatiecentrum ook echt operationeel is, moest de verkeers- en parkeersituatie in de onmiddellijke omgeving van de Europahal in Tielt worden bijgesteld. De nieuwe regeling geldt tot en met eind oktober.

De voornaamste wijziging is dat het binnenplein van de Europahalparking deels is omgevormd tot tijdelijke blauwe zone. Daar kan je tot 90 minuten parkeren met je blauwe schijf.

Gratis en onbeperkt parkeren op het plein voor de Europahal kan wel nog links en rechts van de inrijzone en achteraan voor de muur naast De Kommel. Verder gelden ook geen beperkingen voor de parkingplaatsen aan de Ringlaan enerzijds en de Sportlaan anderzijds. Wel zijn er een aantal voorbehouden plaatsen voor medewerkers van het vaccinatiecentrum.

De al bestaande blauwe zones ‘bovengronds’ op de Lakenmarkt en het Generaal Maczekplein blijven behouden. Daar kan je maximaal 120 minuten parkeren met je blauwe kaart.

Ter hoogte van het zwembad zijn tijdelijk zes extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking gecreëerd. Aan de ingang van het vaccinatiecentrum (kant JOC) is een Kiss & Ride-zone voorzien.

Eenrichtingsverkeer

Komende van de Ringlaan richting looppiste en zwembad geldt voortaan eenrichtingsverkeer tot aan het zwembad. Vanaf het zwembad tot aan het kruispunt met de Sportlaan kan het verkeer nog altijd in beide richtingen circuleren.

Aan de voorgevel van de Europahal is een ruime fietsenstalling voorzien. De Lijn zorgde voor een tijdelijke belbushalte aan de Europahal, ter hoogte van de Shermantank.