Nieuwe ondergrondse glasbollen

Patrick Demarest

13/06/2021
Actua

Onlangs werden nieuwe ondergrondse glasbollen in Tielt in gebruik genomen. De ondergrondse glasbollen bevinden zich op het pleintje rechtover De Link in de Monseigneur Van Hovestraat, dat volledig heraangelegd werd.

Afvalintercommunale IVIO en de stad Tielt investeren vanaf 2021 in extra ondergrondse glascontainers. De uitgekozen locaties waar de ondergrondse glascontainers komen, zijn plaatsen waar vaak sluikstort werd aangetroffen. Uit ervaring weten we dat ondergrondse glascontainers minder uitnodigen tot sluikstorten. Dit is een extra middel in de strijd tegen de sluikstorters.

Parkings, glasbollen, kledingcontainers, verlaten pleintjes en hoekjes, allemaal zijn ze aanlokkelijke locaties voor sluikstorters. Daarom worden regelmatig camera’s geplaatst om sluikstorters te vatten aan de glasbolsites. Wie als sluikstorter betrapt wordt, mag dus rekenen op een forse geldboete.

Deze nieuwe ondergrondse glasbollen bieden nog andere belangrijke voordelen in vergelijking met de traditionele bovengrondse glasbollen: er is aanzienlijk minder geluidshinder en het oogt visueel mooier. Door de lage inwerphoogte zijn de ondergrondse containers ook een stuk gebruiksvriendelijker voor rolstoelgebruikers.