Moeder en dochter op zoek naar de titel van Miss België

Patrick Demarest

18/03/2022

Gaëlle Sauvillers (23), dochter van Isabel Joseph en pluspapa Didier Deylgat, eigenaars en uitbaters van Salons Ten Boogaerde in Kortemark werd in oktober miss West-Vlaanderen. Nu wordt alles in het werk gesteld om Miss België te worden. Een voltijdse taak en dat heeft Gaëlle mogen ondervinden want ze gaf ondertussen haar voltijdse baan als paardentrainster en jockey op. “Ik ga ervoor en wil vooral aantonen dat gewone, West-Vlaamse meisjes ook kans maken op de titel!”

Hoe blik je vooruit op de verkiezingen ?

Gaëlle: “Ik ben zeer enthousiast! Ik denk dat er veel meisjes heel wat stress hebben voor de finale maar ik ga gewoon proberen te genieten en mij te amuseren op het podium.”

Hoe druk is het nu?

Gaëlle: “Het is ontzettend druk. Er zijn de laatste weken heel wat sponsors van Miss België die ons uitnodigen om hun zaak te komen bezoeken. Ik heb dat wat onderschat maar ik heb ervoor gekozen en dus ga ik ervoor! Het is ofwel je job ofwel miss België en dus gaf ik mijn voltijdse baan als paardentrainster en jockey op. Ik wil mijn sponsors immers niet teleurstellen.”

“Na de missverkiezing, wat de uitslag ook moge zijn, hoop ik mijn project rond autisme en paarden te kunnen uitwerken. Omgaan met paarden is heilzaam voor kinderen met autisme. Dat zou perfect kunnen bij ons thuis…”

Wie leidt de campagne?

Isabel: “Ik ben daar enthousiast mee bezig…Meedoen was het idee van Gaëlle maar nu gaan we er beiden voor. Het is echt haar ding…in de media staan, opvallen, babbelen. Wij hebben de connecties…dus helpen we elkaar. Ik steek ook wat druk maar het blijft wel positief hé.”

Gelijken moeder en dochter erg op elkaar?

Gaëlle: “Nee”

Isabel: “Qua koppigheid wel…”

Bekijkt men je nu anders omdat je meedoet aan een missverkiezing?

Gaëlle: “Nee, mijn vrienden bekijken me nog altijd hetzelfde. Ikzelf verander ook niet. Ik blijf mezelf en denk dat ik daar enorm mee scoor. Dat is trouwens ook een van mijn favoriete quotes: Blijf jezelf, er zijn al anderen genoeg!”

Kan je de focus blijven behouden ondanks alles wat gebeurt in de wereld?

Gaëlle: “We staan daar bij Miss België wel bij stil en spreken daar uiteraard over. Maar we blijven gefocust op Miss België…we hebben ook geen andere keuze.”

Staan er nog belangrijke zaken op het programma voor de verkiezingen?

Gaëlle: “Voor de finale van Miss België op 26 maart hebben we geen evenementen meer. Elke zondag is er wel repetitie van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en vanaf 21 maart zitten we met alle 30 meisjes in quarantaine in het Plopsaland hotel in De Panne.”

Hoe kunnen mensen op je stemmen?

Gaëlle: “Dat kan door een sms’je te sturen naar 6665 met als inhoud MB21 of via de website van Miss België: https://app.missbelgium.be/vote/finalisten-2022/MB21 

Win een brunch 

Ga naar de facebookpagina van deze website, like de pagina en deel het bericht. Stem als het even kan ook. Je maakt kans op een gratis brunch voor 2 personen in Salons Ten Boogaerde in Kortemark. Wedstrijd loopt tot 21 maart. Winnaar wordt bekend gemaakt op 22 maart.