"Mijn conditie is nog altijd niet optimaal"

Patrick Demarest

29/12/2020
Actua Sociaal

Tieltvandaag laat tijdens het einde van het jaar een aantal mensen aan het woord die in de zorg werken. We starten met Demmy Ollivier, 25, die samenwoont met haar vriend en dochter in Tielt.

Welke job oefen je uit?

Demmy: "Ik werk als thuisverpleegkundige bij Curando Midden. Goed voor 28 uur per week."

Wat is de invloed van corona op je job: qua werkdruk en qua mentale druk?

Demmy: "De werkdruk lag een bepaalde periode hoog. Dit kwam door het uitvallen van werkkrachten maar ook door patiënten die wat meer aandacht vroegen omdat ze minder mantelzorgers zagen enz... De mentale druk ligt nu sowieso hoger. Mensen voelen zich eenzaam en dan voel ik me enorm geroepen om nog wat te blijven, om hen te vergezellen maar dan kom ik in tijdsnood."

Was of ben je bang om besmet te raken?

Demmy: "Ik was nooit écht bang om besmet te geraken, ik was vooral bang dat ik mijn gezin en patiënten zou besmetten. Naast thuisverpleging werk ik ook als verpleegkundige die testen afneemt in Triagepost Tielt en daar was ik wel bang. Hoewel er optimale bescherming was. Helaas kreeg ik covid-19 met matige symptomen. Ondanks mijn sportieve hobby’s, voel ik nog altijd dat mijn conditie alles behalve optimaal is. Mentaal is dat ook zwaar maar ik trek me op aan mijn job en gezin!"