Marijke Maes van Schoenen Mayfair Tielt

Patrick Demarest

07/05/2021
winkel

Elke week stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Deze week Marijke Maes van Schoenen Mayfair in de Kortrijkstraat 40 in Tielt.

 

 Wie is Marijke Maes?

"Ik ben samenwonend met Geert Windels en mama van twee zonen: Charles en Edouard.”

Hoelang ben je al zelfstandig?

“Sinds 1993 ben ik actief in ‘De Mayfair’ en in 2001 ben ik als zelfstandige gestart.”

Kan je de geschiedenis van Schoenen Mayfair en jouw rol daarin schetsen?

“De geschiedenis gaat al een tijdje terug. Schoenenzaak Mayfair is gestart in de Kortrijkstraat in  1971. Voordien was de winkel gevestigd in de Luchtbalstraat en was de handelsnaam ‘In de kleine winst’. Het is gestart van moeder op dochter, op schoondochter. Ikzelf ben 28 jaar actief in de zaak.”

Wat verkoop je allemaal?

“Schoenen voor dames en heren vormen de corebusiness. Daarnaast verkopen we ook riemen, portefeuilles, handtassen, kousen, enz.”

Wat vind je zelf zo tof aan Schoenen Mayfair?

“Zonder twijfel het concept en het eigentijds interieur. Je kan hier ongedwongen shoppen. We hebben een heel ruime keuze.”

Hoe concurreer je tegen de grote ketens?

“Concurreren? Zo zou ik het niet noemen. Klanten zijn geen nummer bij ons. Klanten kiezen voor ons omwille van onze persoonlijke aanpak, het babbeltje met af en toe een diepgaand gesprek, de glimlach, ons aanbod. Veel van onze klanten kennen mijn medewerkers en ik al jaren. De klanten voelen zich hier op hun gemak en niks is ons te veel. Als we een glimlach kunnen toveren op het gezicht van onze klanten, dan is onze opzet geslaagd.”

Doe je vaak acties?

“Bij ons kan je altijd shoppen met shoptegoed, gezinsbond of Joyn, dus acties zijn er altijd. We hopen dat we binnenkort weer mogen starten met opendeurdagen, braderie, de Modeloper, Late night shopping, enz.”

Wat vind je van Tielt als winkelstad?

“Tielt is fantastisch, kleinschalig, een pittoreske markt, leuke handelszaken met vooral glimlachende handelaars.”

Aan welke winkel geef je de fakkel door?

“Aan Griet Gevaert van de Skripto in de Bruggestraat 8.”