Malpertuis Tielt en Victoria Deluxe op zoek naar de waarheid

Patrick Demarest

14/01/2021
cultuur/onderwijs

Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. Bij Theater Malpertuis Tielt en Victoria Deluxe gingen ze op zoek naar 10 actuele Multatuli’s. In het voorjaar van 2021 is het resultaat te zien in Tielt, Kortrijk, Gent, Amsterdam, Antwerpen en bij u thuis.

Multatuli (©Mitkiewicz)

In naam van de waarheid is een docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe. Aanleiding is de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. In het voorjaar van 2021 speelt de voorstelling in Tielt, Kortrijk, Gent, Amsterdam, Antwerpen en bij u thuis.

10 actuele Multatuli’s

Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ook luid verkondigd worden.

Bij Theater Malpertuis en Victoria Deluxe gingen ze op zoek naar 10 actuele Multatuli’s. Ze vroegen hen een rede te schrijven waarin ze zich verhouden tot het onderwerp ‘waarheid’.

Verder vraagt acteur Peter De Graef zich in deze voorstelling af hoe rationele en spirituele waarheid zich tot elkaar verhouden. Victoria Deluxe laat jongeren aan het woord over waarheid in een videoportret en deBuren introduceren een nieuwe, beloftevolle auteur omtrent het thema. De vijf voorstellingen worden live gestreamd. U kan tickets bestellen via de huizen die de voorstelling ontvangen en krijgt van hen een e-mail met de link en uw wachtwoord om online te kijken.

Op donderdag 21 januari 2021 is er vanaf 20.30 uur een live streaming vanuit Theater Malpertuis in Tielt met Joke Hermsen en Rashif El Kaoui, Peter de Graef, Tessel Venneboer, Selma Franssen en Jonas Meersmans.

Vanuit Unie der Zorgelozen in Kortrijk is er een live streaming op woensdag 27 januari 2021 vanaf 20.30 uur, met Thomas Bellinck en Warda El-Kaddouri, Peter de Graef, Chris Lomans, Selma Franssen en Brecht Ameel.

Zondag 21 februari 2021 is er om 15 uur een live streaming vanuit NTGent in Gent met Bas Heijne en Manon Uphoff, Peter de Graef, Betül Sefika, Selma Franssen en Geoffrey Burton.

Vanuit De Brakke Grond in Amsterdam wordt er live gestreamd op woensdag 24 februari 2021, met Thijs Lijster en Alicija Gescinska, Jens Meijen en Fiep van Bodegom.

En tenslotte op zondag 21 maart 2021 om 20.15 uur is er een live streaming vanuit Arenberg in Antwerpen met Aminata Demba en Gaea Schoeters, Peter de Graef, Pelumi Adejumo Fiep van Bodegom en Laryssa Kim.

De tien waarheidsredes werden bovendien gebundeld in een boek dat verkrijgbaar is vanaf de première op 21/01/2021. Online bestellen kan via Theater Malpertuis - info@malpertuis.be. Voor 12 euro plus verzendingskosten krijgt u het thuis bezorgd. Weldra is het ook te koop bij een aantal lokale boekhandelaren.