Malpertuis op Côté Koer in Tielt

Patrick Demarest

24/05/2021
Cultuur

In juni organiseert CC Gildhof Tielt een aantal publieke voorstellingen op de binnenplaats. Côté Koer heet het en Theater Malpertuis is uitgenodigd om er deel van uit te maken. Speciaal voor de gelegenheid duikt acteur Thomas Janssens met een aantal bekende theatercollega’s in De Pest van Albert Camus en speelt Bob De Moor een openluchtversie van Olivetti 82.

Malpertuis.


De Pest van schrijver Albert Camus speelt zich af in Algerije, toen (1940) nog een kolonie van Frankrijk. We lezen de geleidelijke verovering van de stad door de pest. De burgers gaan van onverschilligheid, over ontkenning naar wanhopige bestrijding en ten slotte berusting.

Een lezing van De Pest schreeuwt herkenbaarheid. Covid-19 overvalt ons, dwingt ons, sluit ons af. Het dilemma tussen egoïsme en deelname aan de gemeenschappelijke strijd is net als bij Camus brandend actueel.

3 opeenvolgende woensdagavonden - 2, 9 en 16 juni, telkens om 19 uur - vertellen vertellen Dirk Roofthooft, Mieke De Groote, Joke Emmers, Tanya Zabarylo, Thomas Janssens en muzikant Jonas Meersmans het verhaal van De Pest in 3 opeenvolgende episodes.

U kunt zich intekenen op alle drie de avonden, maar het is ook mogelijk voor 1 van de avonden in te tekenen, want aflevering 2 en 3 beginnen met een korte samenvatting van de vorige episodes.

Bob De Moor speelt een openluchtversie van Olivetti 82. Bernard Van de Wiele is niet geestelijk gestoord, maar in de war. Hij weet niet waarom hij zich opeens in een politiekamer bevindt met een Olivetti 82-typemachine voor z’n neus en twee mannen die hem aan de tand voelen. Waarom zit z’n hand in het verband? En hoe is het allemaal begonnen? Bernard Vandewiele begint zijn verhaal te vertellen.

Sinds het 50-jarig bestaan van Malpertuis in december 2017 kruipt acteur en rasverteller Bob De Moor weer geregeld achter zijn typemachine om het verhaal van Bernard Van de Wiele te vertellen. Nog steeds met evenveel succes, getuige de grote opkomst van het publiek. Vandaar nog een allerlaatste passage op Côté Koer op 3 juni om 19 uur. De laatste kans voor wie het nog niet meemaakte.

De ingang van Côté Koer is langs de hoofdingang van CC Gildhof in de Sint-Michielstraat 9 in Tielt. De uitgang is via de Volderstraat.

Info en tickets via deze link.