Malpertuis en Victoria Deluxe op zoek naar de waarheid

Patrick Demarest

22/02/2021
cultuur/onderwijs

Op woensdag 24 februari 2021 om 20.30 vindt de derde aflevering plaats van In naam van de waarheid, een docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe. Omwille van de coronamaatregelen en reisrestricties wordt deze editie in samenwerking met De Brakke Grond gelivestreamd vanuit Theater Malpertuis in Tielt.

(Foto Multatuli-Mitkiewicz)

In naam van de waarheid is een docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli.

De derde aflevering vindt plaats op woensdag 24 februari 2021 om 20.30 uur. Omwille van de coronamaatregelen en reisrestricties wordt deze editie in samenwerking met De Brakke Grond gelivestreamd vanuit Theater Malpertuis in Tielt. De waarheidssprekers van die avond zijn Alicja Gescinska en Jean-Paul Van Bendegem.

Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ook luid verkondigd worden.

Theater Malpertuis en Victoria Deluxe gingen op zoek naar 10 actuele Multatuli’s en vroegen hen een rede te schrijven waarin ze zich verhouden tot het onderwerp ‘waarheid’. Verder vraagt acteur Peter De Graef zich in deze voorstelling af hoe rationele en spirituele waarheid zich tot elkaar verhouden. Victoria Deluxe laat jongeren aan het woord over waarheid in een videoportret en deBuren introduceren een nieuwe, beloftevolle auteur omtrent het thema.

De 10 redes werden verzameld in een boek. Online bestellen kan via info@malpertuis.be. Voor 12 euro plus verzendingskosten krijgt u het thuis bezorgd. Het boek is ook te koop bij Standaard boekhandel Tielt, Paard van Troje Gent, Limerick Gent, Passa Porta Brussel en Multatulihuis Amsterdam.

Tickets zijn te reserveren via https://malpertuis.be/nl/producties/in-naam-van-de-waarheid#dates