Kinderen kiezen wiebelbalken voor nieuw speelparcours in Tielt

Patrick Demarest

04/04/2021
jeugd

Op de groenzone in de Joris Lannoostraat in Tielt kunnen kinderen zich binnenkort uitleven op een avontuurlijk speelparcours met zwerfkeien, verbonden door netbruggen, balanceertouwen en ‘wiebelbalken’. Het speelparcours wordt nog voor de zomervakantie aangelegd.


Alle kinderen tussen 6 en 13 jaar uit de buurt kregen via een online bevraging de kans om uit negen verschillende speeltoestellen hun drie favorieten te kiezen. Van de 91 kinderen gingen er 59 in op de uitnodiging. En zij lieten hun stem duidelijk horen.


85% van de deelnemers plaatsten het speelparcours in hun top 3. Bij 47% stond het op de eerste plaats, bij 25% op de tweede plaats en bij 12% op de derde plaats. Opvallend is dat dit speeltoestel goed scoort bij alle bevraagde leeftijdscategorieën: bij de 6 tot 8-jarigen gaf 40% de voorkeur aan dit toestel, bij de 9- tot 11-jarigen was dat 55% en bij de 12- tot 13-jarigen 50%. Het speelparcours wordt nog voor de zomervakantie aangelegd.

Eerder konden kinderen al meedenken over de inrichting van speelpleintjes in de Oude Pittemstraat en de Jozef Baertstraat. Ook in de toekomst zullen kinderen hun stem kunnen laten horen wanneer er nieuwe speeltoestellen geplaatst worden.