Jubilerende Kapelse Wielerclub organiseert naast jaarlijkse koers nu ook toneelvoorstelling

Patrick Demarest

23/02/2022
Cultuur

De Kapelse Wielerclub geeft ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan naast de jaarlijkse koers op 17 juli nu ook een toneelvoorstelling.  ‘Vader, waarom koersen wij?’ is een komisch theaterstuk over een koppel caféuitbaters dat op café de wielerkoers volgt van hun zoon. Het vindt plaats op donderdag 3 maart in Club 77 in Schuiferskapelle om 19.30 uur.


Claudine en Eddy bezoeken tijdens een wielerwedstrijd het plaatselijk café. Zoon Kevin is die dag op zoek naar een eerste zege. Vader Eddy heeft er alles voor over om van hem een groot coureur te maken. Bij moeder slaat bij elke wedstrijd de schrik voor valpartijen om het hart. Tijdens een hilarische dialoog in het ‘Flandriens’ maken we kennis met deze twee volkse figuren.

Wielrennen is de rode draad, maar vrouwen-mannenrelaties, Tupperware-avonden, voetbalvedetten, dokters en verpleegsters worden even kleurrijk onder de loep genomen.

Mie De Neve is een door de wol geverfde actrice/regisseur die momenteel actief is bij het sociaal-artistiek theatergezelschap De Unie Der Zorgelozen in Kortrijk.

Het gaat om een voorstelling van Mie De Neve en Wim De Coninck. De regie is in handen van Mie De Neve. Auteur is Paul Goossens. Het gaat om een bewerking van Wim De Coninck.

De inkom bedraagt 10 euro en kaarten zijn te reserveren via 051 42 82 20 - reservatiedienst.gildhof@tielt.be - www.gildhof.be.