JOETZ vzw schenkt spelkoffer aan kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis Tielt

Patrick Demarest

30/04/2021
Actua

Door corona zitten sommige zieke kinderen dit jaar volledig in isolement. Daarom doneert jeugdvereniging JOETZ vzw een grote, duurzame speelkoffer aan de kinderafdelingen van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.


Buitenspelen is niet voor elk kind evident. Zo worden zieke kinderen soms verplicht binnen te blijven. JOETZ vzw, gezondheidspromotor voor alle kinderen en jongeren, steekt met de Buitenspeeldag jaarlijks een hart onder de riem van kinderen en jongeren die niet buiten kunnen spelen.

“Ontmoeting en collectief spelen is er op vandaag jammer genoeg niet”

Door corona zitten sommige zieke kinderen dit jaar volledig in isolement. Daarom doneert de jeugdvereniging een grote, duurzame speelkoffer aan de kinderafdelingen van West-Vlaamse ziekenhuizen. Op die manier krijgen de kinderen in huidige tijden toch wat afleiding, ofwel individueel ofwel met kamergenootjes of broers en zussen, indien deze toegelaten worden.

“Want ruimte tot ontmoeting en collectief spelen is er op vandaag jammer genoeg niet”, aldus Kenny Mestdagh, regionaal verantwoordelijke JOETZ West-Vlaanderen. “In deze (educatieve) spelkoffer, die op iedere kinderafdeling mag blijven, zitten (gezelschaps)spelen, boeken, knutselmateriaal en tal van andere leuke items om individueel of in kleine groep mee aan de slag te gaan. Daarnaast werd voor ieder kind een leuke frisbee voorzien om buiten mee te kunnen spelen, van zodra ze het ziekenhuis mogen verlaten.”