JCI Tielt stelt JCI Transformers voor

Patrick Demarest

15/04/2019
Actua

Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar leren spelenderwijs robots maken en programmeren. Dat is het doel van JCI Transformers. Bedrijven uit de ruime regio Tielt hebben een grote uitdaging om technisch geschoolde medewerkers te vinden. Er is ook een te lage instroom van nieuwe leerlingen in het technisch onderwijs. JCI Tielt wil hier actief aan meehelpen door leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar uit de ruime regio van Tielt enthousiast maken om te kiezen voor technisch onderwijs. Op die manier krijgt het technisch onderwijs meer leerlingen krijgt en kunnen Tieltse bedrijven hun vacatures makkelijker ingevuld krijgen.

JCI Tielt heeft robots aangeschaft van het type Makeblock Ultimate 2.0. Dit zijn robots die internationaal erkend zijn voor STEM onderwijs (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Gedurende vier zaterdagvoormiddagen komen de leerlingen samen in de polyvalente ruimte van Het Nieuwland. Onder begeleiding van leden van JCI Tielt maken de leerlingen de robot zelf. Ze leren de robot mechanisch assembleren, daarna volgt de elektronica en als laatste leren ze de robot programmeren.
Voor de aanschaf van de robots kan JCI Tielt rekenen op de steun van lokale bedrijven en het Tielts stadsbestuur. Op die manier kunnen de leerlingen gratis deelnemen.  Meer info en inschrijvingen : www.transformers.com/JCI-Transformers.