Hypotheek.winkel zoekt een hypotheekexpert kantoor Veurne

Patrick Demarest

09/09/2024
Bedrijf

Karel Deprez is ondertussen met hypotheek.winkel een vaste waarde in Torhout. Gestart op de Markt in januari 2016, volgde een jaar later de verhuis naar de Burg en kwam ook Astrid Marmenout het kantoor vervoegen. Ondertussen telt hypotheek.winkel 67 kantoren in Vlaanderen en is het op zoek naar een hypotheekexpert voor kantoor Veurne.

Karel Deprez heeft samen met Karel Marmenout, op zelfstandige basis, de kantoren van  hypotheek.winkel in Torhout, Blankenberge, Brugge, Oostkamp en, nieuw in de bijt, ook Veurne onder zijn hoede.

Even samenvatten waar hypotheek.winkel voor staat...

Karel: “Wie voordelig wil lenen, zit gebeiteld bij hypotheek.winkel. Vergelijk samen met ons de tarieven en formules van hypotheken bij de verschillende banken, 25 om concreet te zijn. Voor veel mensen kan hypotheek.winkel een positief alternatief zijn voor het eenzijdig en commercieel gekleurd hypotheekadvies van de banken. Het gaat hier zowel over nieuwe woonkredieten, herfinanciering van een bestaand woonkrediet met of zonder renovatie, pure renovatiekredieten, kortom: alle leningen gerelateerd aan woningen. Gratis voor de klant! Wij worden betaald door de financiële instelling waar het woonkrediet werd afgesloten. ”

Hoe werkt het?

 Karel: “Wij verwelkomen de klant en hebben grosso modo drie types klanten. Zij die een ‘hoe ver kan ik springen gesprek’ willen waarbij we perspectief bieden en onze werking van A tot Z uitleggen. Dan zijn er klanten die een woning op het oog hebben en een budgetanalyse vragen en tot slot zijn er zij die iets hebben gekocht en de banken onderling willen vergelijken. Schuldsaldo, brandverzekering, alle verplichtingen worden daarbij in kaart gebracht. We vertrekken daarbij van wat de klant wil. Ook niet onbelangrijk is wat hij of zij wil afbetalen per maand.”

Is er een groot verschil sinds je start acht jaar geleden?

Karel: “Ja hoor! Toen konden we na een gesprek al een plan opmaken om een huis, gemiddelde prijs 300.000 euro, aan te kopen. Nu bepaalt het EPC alles, moet er serieus rekening worden gehouden met een renovatiebudget. Zeker voor wie een huis koopt met een EPC E of F, dat moet immers binnen de 5 jaar naar niveau D worden gebracht. En dat betekent dat je het dak moet vernieuwen, moet isoleren, zonnepanelen plaatsen…Met andere woorden: afhankelijk van wat je koopt, moet je een renovatiebudget voorzien. Dat zal sowieso minimum 25.000 euro bedragen. Dat betekent ook dat wij klanten veel meer moeten begeleiden dan vroeger. Wij moeten dat immers allemaal voorzien en incalculeren in de lening!”