Honderdjarige Beweging.net.tielt organiseert zomerse wandeltocht

Patrick Demarest

17/07/2021
vereniging

Beweging.net.tielt organiseert een zomerse wandeltocht in  eigen bubbel naar aanleiding van 100 jaar beweging. Starten kan tot 31 augustus. Doe mee en ontdek de geschiedenis van de beweging op pancartes onderweg. Maak kans op een Tieltse cadeaubon.


Beweging.net (netwerkorganisatie van vrijwilligers naast ACV, CM, Okra, Samana, Femma... ) - het toenmalige ACW - bestaat in 2021 exact 100 jaar en dat wordt op verschillende manier 'gevierd'. Normaal gezien ging dit feestjaar in januari 2021 afgetrapt worden in de AB te Brussel, maar dit wordt uitgesteld naar een later moment gezien de coronamaatregelen.

Om op een alternatieve manier het feestjaar in de kijker te plaatsen, ontwikkelde beweging.net nationaal pancartes gelinkt aan 13 thema's waarbij beweging.net in toenmalige dossiers een belangrijke rol in speelde en nog steeds in speelt (o.a. zorg voor kinderen, sociale zekerheid, zorgzame buurten, tewerkstelling voor iedereen, enz). Op elke pancarte staat er een uitleg vermeld over het thema met enkele beelden van vroeger en nu. De pancartes kunnen gebruikt worden door de verschillende bewegingspunten (groepen van vrijwilligers) in Vlaanderen om in eigen gemeente een wandel- en/of fietstocht te organiseren.

Beweging.net Tielt heeft gekozen voor 5 pancartes en via een gepersonaliseerde QR-code vertellen we iets meer over belangrijke realisaties, personen en gebeurtenissen in Tielt, met een link naar beweging.net Tielt.

Tijdens de wandeling van een viertal kilometer zal je vijf stops met vijf pancartes tegenkomen.

Foto Jasminka Poppe


Je zal o.m. passeren langs de begraafplaats waar een pancarte hangt over Prosper Moncarey - toenmalige proost en oprichter van ACW Tielt en het ledenblad De Volksmacht (nu Visie). De andere vier stopplaatsen zijn aan de Tieltse Bouwmaatschappij, Troev vzw, Sociaal Huis & Kringwinkel én 't Gildeke (achterkant parking ACV).

Start en stop zijn aan 't Gildeke in de Oude Stationsstraat. Je kan het deelnameformulier met uitleg van de route vinden in 't Gildeke op zondagvoormiddag van 10 uur tot 13 uur of online via de QR-code en/of bijhorende link.

Als je meedoet aan de wandeling kan je via het deelnameformulier vijf vragen invullen en op die manier maak je kans op een van de Tieltse cadeaubonnen. De uitslag wordt in september bekend gemaakt.

De route en deelnameformulier zijn te vinden via de facebookpagina van beweging.net.tielt of via jasminkapoppe@hotmail.com.

Roza Dedeurwaerder en Roland Spiessens. Zij hebben van 1997 tot eind 2020 't Gildeke uitgebaat. Sinds 2021 heeft Christophe Capoen de fakkel overgenomen als voorzitter van vzw De Gilde. (Foto Jasminka Poppe)