Hogeschool VIVES houdt webinar rond leerachterstand van anderstalige kinderen in de klas

Patrick Demarest

18/11/2021
Onderwijs

Anderstalige kinderen hebben vaak een achterstand wanneer ze in de klas aankomen, dit zowel op vlak van taal als inhoud. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat deze achterstand doorheen hun schoolloopbaan ook steeds groter wordt. Hoe komt het dat die achterstand enkel maar toeneemt? Hoe kunnen we de leerkansen van anderstalige leerlingen verhogen? Remko Meys, onderzoeker bij het expertisecentrum Onderwijsinnovatie van Hogeschool VIVES, deelt in een kennisclip op dinsdag 23 november om 13 uur handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

VIVES wil wetenschap en praktijkgericht onderzoek toegankelijk maken voor iedereen. Daarom ontwikkelde de hogeschool een reeks filmpjes of kennisclips van max. 10 minuten. Die worden online gelanceerd met een korte webinar waarbij je ook vragen kan stellen aan de betrokken onderzoeker. De inhoud is laagdrempelig en laat je proeven van enkele inzichten en bevindingen.

De webinar duurt max. 30 minuten. Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk via https://www.vives.be/nl/webinar-leren-kinderen-minder-omdat-de-meester-te-veel-praat. Je ontvangt de link voor deelname kort voordien.